ΑΘΗΝΑ
09:36
|
17.05.2024
Το πρόστιμο αφορά μια διένεξη της Google με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Google ανακοίνωσε πως επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας, για παραβίαση των κανονισμών της Ε.Ε. σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Η γαλλική αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, για παραβάσεις που σχετίζονται με κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με εκδότες μέσων ενημέρωσης. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε επίσης ανησυχίες σχετικά με την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης του τεχνολογικού κολοσσού, με την ονομασία Gemini.

Η αρχή ανταγωνισμού ανέφερε ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google εκπαιδεύτηκε από άρθρα εκδοτών και πρακτορείων ειδήσεων, χωρίς να τα ενημερώσει ή να λάβει την άδειά τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, το νέο πρόστιμο αφορά μια παλιά διένεξη της Google με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η διαμάχη υποτίθεται ότι είχε επιλυθεί το 2022, όταν ο τεχνολογικός κολοσσός απέσυρε έφεση κατά της γαλλικής αρχής ανταγωνισμού (Autorite de la Concurrence) για το αρχικό πρόστιμο των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη γαλλική αρχή ανταγωνισμού, η Google έχει δεσμευτεί να μην αρνηθεί τις κατηγορίες. Έχει προτείνει επίσης διορθωτικά μέτρα για κάποιες παραβάσεις.

Την Τετάρτη, όμως, η αρχή ανέφερε ότι η Google παραβίασε τέσσερις από τις επτά δεσμεύσεις της, μεταξύ άλλων την υποχρέωση να διαπραγματευτεί με τους εκδότες για την αποζημίωσή τους και να προσφέρει διαφανή πληροφόρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα