ΑΘΗΝΑ
23:32
|
10.06.2026
«Σιωπή=Θάνατος» το μήνυμα στο πανό που προσπάθησαν να ανοίξουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα διέκοψαν την Πασχαλινή Λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, στην Νέα Υόρκη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα από την Times Square και στο τέλος της διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την καθεδρικό ναό όπου ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία της αγρυπνίας του Πάσχα και διέκοψαν την λειτουργία ανοίγοντας ένα πανό με το σύνθημα «Σιωπή=Θάνατος», ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από άνδρες ασφαλείας.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στην θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, δεν αντέδρασαν στην ακτιβιστική δράση.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, διοργανώθηκαν, χθες Σάββατο στην Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και πολλές ακόμα χώρες, ενώ πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς, η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών απηύθυνε κάλεσμα για προσευχή και ειρήνη στη Μέση Ανατολή και για τον τερματισμό του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Ένοπλοι σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα