ΑΘΗΝΑ
05:53
|
20.09.2024

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε η τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Τα στοιχεία των επιστημόνων του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε η τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Τα στοιχεία των επιστημόνων του Πανεπιστημίου καταγράφουν πως χρειάστηκαν  μόλις 10 μέρες για να αυξηθούν κατά ένα εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα, τονίζοντας ότι η χρήση της μάσκας «δεν αποτελεί πολιτική στάση».

Έκκληση Μπάιντεν για τη χρήση μάσκας

«Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, φορέστε μάσκα. Κάντε το για τον εαυτό σας. Κάντε το για τον γείτονά σας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι πολιτική στάση, όμως είναι ένας καλός τρόπος να αρχίσει να ενώνεται η χώρα» είπε ο Τζο Μπάιντεν στο Ουίλμιγκτον, του Ντέλαγουερ, προσθέτοντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει τελείως την πορεία της πανδημίας, αμέσως μόλις ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόοδο που ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Pfizer για εμβόλιο κατά των νέων κορονοϊών που κρίθηκε αποτελεσματικό κατά 90%, προειδοποιώντας για “πολύ σκοτεινό χειμώνα” αφού το “αξιόπιστο εμβόλιο” δεν θα διανεμηθεί μαζικά παρά έπειτα από μήνες.

Βασικός αποδέκτης των δηλώσεων Μπάιντεν είναι εκατομμύρια υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που θεωρούν ότι παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα και τις ελευθερίες η επιβεβλημένη χρήση μάσκας.

Νωρίτερα, ανακοίνωσε τη συγκρότηση «συμβουλευτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από επιστήμονες και ειδικούς της δημόσιας υγείας», σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ που έχουν αναδειχθεί “πρωταθλήτριες” στη νόσο παγκοσμίως.

Ανεβαίνουν οι μετοχές στη Γουόλ Στριτ

Δεκτή με ενθουσιασμό φαίνεται πως έγινε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για την αποτελεσματικότητα άνω του 90% ενός εμβολίου της φαρμακευτικής εταρείας κατά της πανδημίας.

Το Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ έδειξε να σημειώνει κέρδη ρεκόρ στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς φάνηκε να ενισχύονται οι ελπίδες για μια πιο ταχεία οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού που έχει συντρίψει την παγκόσμια οικονομία.

Ως τις 20:30 ώρα Ελλάδας ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας κατέγραφε κέρδη με άνοδο πάνω από 1.300 μονάδες.

10 μονάδες πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,66%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πάνω από 3%, 60 μονάδες πάνω από το ρεκόρ του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ενίσχυσε το θετικό κλίμα, με τις μετοχές blue-chip του Dow Jones που αυξήθηκαν περίπου κατά 5.7%.

‘Αλμα κατέγραψαν και οι μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς ταξιδιών. Για παράδειγμα, η μετοχή της Boeing Co κατέγραψε κέρδη 14%, ενώ οι κλάδοι αεροπορικών και κρουαζιέρας κινήθηκαν ανοδικά μεταξύ 18% και 35%.

Η μετοχή της Pfizer καταγράφει κέρδη άνω του 8%, και της BioNTech 20%. Ακολουθούν και οι φαρμακευτικές Merck (+ 4%), Johnson and Johnshon (+ 3,80%).

Επίσης, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα