ΑΘΗΝΑ
20:55
|
06.06.2026
Είχε προηγηθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του 50χρονου, όπου κατοικεί με την σύζυγό του, η οποία χρειάζεται οξυγόνο για να παραμείνει στη ζωή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αυτοπυρποληθεί απείλησε ένας 50χρονος άνδρας έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λακώνια του Αγίου Νικολάου, λόγω του δυσβάσταχτου χρέους που έχει συσσωρευτεί προς την υπηρεσία.

Ο άνδρας, κρατώντας ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας, απαιτώντας να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο. Είχε προηγηθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του 50χρονου, όπου κατοικεί με την σύζυγό του, η οποία είναι διαβητική και καρδιοπαθής, ενώ το οξυγόνο είναι απαραίτητο για να παραμείνει στη ζωή.

Το χρέος αυτό που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια, αγγίζει περίπου τις 10.000 ευρώ ενώ εργάζεται μόνον εκείνος σε μία εταιρεία καθαρισμού και είναι αδύνατον να το καλύψει, ακόμη και με διακανονισμό, σε ποσοστό 70% που του ζητήθηκε.

«Το μόνο που θέλω είναι να έχω μία επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ στο ν. Λασιθίου. Δεν με δέχονται καν. Δεν θέλουν ούτε να μου μιλήσουν! Η γυναίκα μου πρέπει να είναι στο οξυγόνο πολλές ώρες στη διάρκεια της μέρας. Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει», ανέφερε ο άνδρας στο Cretalive, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο πρωτοφανές αδιέξοδο.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, η διαμαρτυρία του έλαβε τέλος, ενώ σε συνεννόηση με τον τοπικό διευθυντή της ΔΕΗ θα αναζητηθεί λύση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα