ΑΘΗΝΑ
18:04
|
13.06.2026
Ξανά στο εδώλιο, αθωωθέντες και καταδικασμένοι καθώς η απόφαση θα επανεξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.
Με τον κίνδυνο παραγραφής να είναι ορατός η εκδίκαση θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφεση για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, οδηγώντας σε συνολική επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών, Καλλιόπης Βαρδάκη

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο καταδίκασε μόνον πέντε από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές οι οποίες μετατράπηκαν σε εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα σκορπώντας οργή μεταξύ των συγγενών των 104 θυμάτων, αλλά και ευρύτερα.

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή τους αθωωθέντες -πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση- αλλά και τις ποινές και τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική.

Με τον κίνδυνο παραγραφής να είναι ορατός, καθώς αν έως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση από τον Αρειο Πάγο, τότε οι όποιες ευθύνες θα παραγραφούν, αναμένεται να ξεκινήσει τάχιστα η καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει άμεσα με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα