ΑΘΗΝΑ
21:34
|
28.09.2024
Δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού απαγγέλθηκε στους γονείς του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη χωματερή στον Βραυρώνα.
Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδια ήρθε στη δημοσιότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού απαγγέλθηκε στους γονείς του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη χωματερή στον Βραυρώνα. Ο άνδρας θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η γυναίκα μέχρι στιγμής νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο.

Αναμένεται τη Δευτέρα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την υπόθεση, το οποίο και θα απαντήσει στο κατά πόσο το νεογνό γεννήθηκε ή όχι ζωντανό, γεγονός που θα κρίνει και την κατηγορία που θα αποδοθεί τελικά στους δύο γονείς. Σε αυτήν την φάση είναι αντιμέτωποι με κακούργημα. Ο πατέρας του νεογνού, ομολόγησε ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο ισχυρίζεται πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. «Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος αυτό που έκανα, αλλά φοβήθηκα επειδή είμαι ξένος ότι θα κατηγορηθώ για φόνο» είπε.

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τον πατέρα να πετά στα σκουπίδια το νεογέννητο, το οποίο τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η μητέρα πήγε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με ακατάσχετη αιμορραγία, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είτε η γυναίκα κυοφορούσε και απέβαλε είτε γέννησε μόνη της, αλλά οι γονείς δεν απαντούσαν στο πού βρίσκεται το μωρό, οπότε και οι γιατροί κάλεσαν τις Αρχές.

«Στην κλινική εξέταση κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν και μάλιστα είχε κάνει τοκετό μεγάλου εμβρύου, τουλάχιστον 3 κιλά τελειόμηνου. Την ρώτησαν που είναι το έμβρυο. Άρχισε με υπεκφυγές να λέει περίεργα πράγματα, ότι δεν ήταν έγκυος, ότι δεν ήξερε. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία», δήλωσε στο MEGA ο Θανάσης Δούσκος, ο γυναικολόγος που την εξέτασε. Η γυναίκα ισχυρίστηκε αρχικά ότι είχε αδιαθετήσει.

Μετά από έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε και δούλευε το ζευγάρι, το οποίο ήταν μέσα στα αίματα, οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα ασφαλείας πως ο πατέρας είχε πετάξει μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων και αφού πήγαν στη χωματερή της Βραυρώνας, βρήκαν νεκρό το νεογέννητο σε μια σακούλα σκουπιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Αϊδινιώτης περιέγραψε τη στιγμή που αντίκρυσε το νεκρό βράφος στη χωματερή: «Είμαι στη χειρότερη φάση της ζωής μου. Είδα το παιδάκι, το κεφάλι του συμπιεσμένο, το χεράκι εξείχε έξω. Μέσα στα αίματα, μέσα στα σκουπίδια. Ήταν χτυπημένο στο κεφάλι».

Κατά την απολογία του, ο πατέρας του νεογνού ισχυρίστηκε πως «τα τραύματα προκλήθηκαν όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά τη αποκομιδή των σκουπιδιών από το απορριμματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα