ΑΘΗΝΑ
07:01
|
28.04.2024
Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μια νέα δέσμη σκληρότερων μέτρων στην ούτως ή άλλως "κόκκινη" Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μια νέα δέσμη σκληρότερων μέτρων στην ούτως ή άλλως “κόκκινη” Θεσσαλονίκη, λόγω της εκθετικής διασποράς του νέου κορονοϊού, καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους προκειμένου να συζητήσουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην συμπρωτεύουσα.

Ο Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, βρίσκεται από το πρωί στην πόλη, συμμετέχοντας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις υγειονομικές αρχές, ενώ το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, για τον συντονισμό των σαρωτικών ελέγχων ως προς την τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση δέχθηκε εισήγηση να λάβει άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

  • κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών
  • απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ
  • περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033.

Σημειώνεται ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες οκτώ ημέρες η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε αυστηρό lockdown, τα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη αυξήθηκαν κατά 50%. Από τα 40.000 ενεργά κρούσματα πριν από μία εβδομάδα, σήμερα ανέρχονται σε 60.000 εν μέσω lockdown. Ειδικότερα, παρά τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού σήμερα νοσεί το 32% των πολιτών που υποβλήθηκαν σε τεστ.

Σε πληρότητα όμως οδηγούνται και τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τις μεταφορές ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να απελευθερωθούν κλίνες για Covid-19. 

50 νέες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι από χθες μέχρι και σήμερα, έγιναν 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μόνο στο ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε το πρωί, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ανακοίνωσε ότι πενήντα νέες κλίνες ΜΕΘ θα ενταχθούν, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Γεννηματάς. Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Γιαννάκος: Fake news διασπείρουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως “ψεύτικες ειδήσεις διακινούν οι διοικήσεις και όχι εκπρόσωποι των εργαζομένων”.

“Χθες το πρωί το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έδινε 25 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό στη ΜΕΘ που διαθέτει 25 κλίνες και 4 ασθενείς στη γενική ΜΕΘ. Κενό κρεβάτι κανένα” υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: “Αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές. Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια. Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε την Kαρδιοχειρουργική Mονάδα σε ΜΕΘ-κορΟνοϊού 6 κλινών και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ 25 κλινών. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες”.

“Η Καρδιοχειρουργική Μονάδα μεταφέρθηκε με προσωπικό στην υπομονάδα. Δύο νοσηλευτες από την εν λόγω μονάδα μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ Α. 150 συνάδελφοι νοσούν απο κορωνοϊό. Με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι 6 νέες κλίνες ΜΕΘ;” διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί πως στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου έγιναν 70 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα