ΑΘΗΝΑ
01:23
|
24.09.2024
Υπάρχουν ήδη πάρα πολύ «frociaggine» στους κόλπους της Εκκλησίας, φέρεται να είπε, χρησιμοποιώντας μια χυδαία ιταλική λέξη.
Eπίσκοπος υποστήριξε, ότι ο Πάπας ίσως δεν γνώριζε πως ο όρος είναι προσβλητικός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να χρησιμοποίησε προσβλητικό και σεξιστικό λόγο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με επισκόπους για την αποδοχή ομοφυλόφιλων ανδρών σε καθολικές ιερατικές σχολές, ανέφεραν αρκετές ιταλικές εφημερίδες.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με επισκόπους, στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, ο 87χρονος ποντίφικας φέρεται να επανέλαβε την αντίρρησή του για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων ανδρών στον κλήρο, λέγοντας ότι ενώ είναι σημαντικό να αγκαλιάζονται όλοι, είναι πιθανό ότι ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να κάνει διπλή ζωή. Στη συνέχεια, φέρεται να πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη πάρα πολύ «frociaggine» στους κόλπους της Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας μια χυδαία ιταλική λέξη.

Το θέμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα πολιτικού κουτσομπολιού Dagospia, πριν καλυφθεί από τις ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera και το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Οι La Repubblica, Corriere και Adnkronos επικαλούμενες επισκόπους που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν ότι ο ποντίφικας χρησιμοποίησε τον υποτιμητικό όρο ως «αστείο» και ότι οι γύρω του έμειναν έκπληκτοι, ενώ ένας επίσκοπος υποστήριξε, στην Corriere della Sera, ότι ο Πάπας ίσως δεν γνώριζε ότι ο όρος είναι προσβλητικός.

Η La Repubblica και η Corriere ανέφεραν ότι σε συνάντηση επισκόπων τον Νοέμβριο, αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούσαν να γίνουν δεκτοί σε σεμινάρια, εφόσον δεν ασκούν τη σεξουαλικότητά τους, αλλά ότι η κίνηση τελικά σταμάτησε από τον Πάπα.

Από τότε που εξελέγη Πάπας το 2013, ο Φραγκίσκος προσπάθησε να υιοθετήσει έναν πιο περιεκτικό τόνο προς την κοινότητα LGBTQ+ στις δημόσιες δηλώσεις του, προς περιφρόνηση των συντηρητικών καρδιναλίων.

Λίγο αφότου έγινε πάπας, είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ομοφυλόφιλους ιερείς: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω;»

Επίσης, ενέκρινε μια απόφαση τον Δεκέμβριο που επέτρεπε στους ιερείς να ευλογούν ανύπαντρα και ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που αποτελεί μια σημαντική αλλαγή θέσης για την Καθολική Εκκλησία.

Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρος ότι δεν συμφωνεί με την ένταξη ομοφυλοφίλων στον κλήρο. Σε συνέντευξή του το 2018 είπε ότι «ανησυχεί» για αυτό που περιγράφει ως «σοβαρό ζήτημα» της ομοφυλοφιλίας και ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι μια «μόδα» στην οποία είναι επιρρεπείς οι κληρικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πατριαρχείο στο Κίεβο ζητά από το Φανάρι ο Ζελένσκι

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Εμίρ Κουστουρίτσα: Παρουσίαση ταινίας για τις διώξεις των Ορθοδόξων στην Ουκρανία

Χριστοφόρος Παπουλάκος: Ένας αντιεξουσιαστής άγιος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα