ΑΘΗΝΑ
09:51
|
28.04.2024
«Οι πιο σοβαρές αμαρτίες», εξήγησε ο Πάπας, «είναι εκείνες που μεταμφιέζονται με μια πιο "αγγελική" εμφάνιση».
«Κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 «Υποκρισία» δήλωσε πως βλέπει ο Πάπας Φραγκίσκος στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να επιτρέψει στους ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό Credere.

Οι ευλογίες σε ομόφυλα ζευγάρια έγιναν αποδεκτές τον περασμένο μήνα από ένα έγγραφο του Βατικανού, με την λατινική ονομασία Fiducia Supplicans (Δέηση Εμπιστοσύνης), απόφαση που συνάντησε σημαντική αντίσταση από επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Πιο αναλυτικά, ο Φραγκίσκος δήλωσε: «Κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά σκανδαλίζονται αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής».

«Οι πιο σοβαρές αμαρτίες», εξήγησε ο Πάπας, «είναι εκείνες που μεταμφιέζονται με μια πιο “αγγελική” εμφάνιση».

«Πάντα στις εξομολογήσεις, όταν υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις, ομοφυλόφιλοι, ξαναπαντρεμένοι, πάντα προσεύχομαι και ευλογώ. Η ευλογία δεν είναι να την αρνηθεί κανείς. [Πρέπει να προσφέρεται] σε όλους. Προσέξτε, μιλάω για τους ανθρώπους είναι ικανοί να λάβουν την Θεία Βάπτιση».

Ο Αργεντινός ποντίφικας συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν» και ότι «ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται -στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν- όχι ένα ομόφυλο γάμο».

«Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα