ΑΘΗΝΑ
01:24
|
29.09.2024
Το κόμμα του Σίριλ Ραμαφόσα κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των χθεσινών εθνικών εκλογών στη Νότια Αφρική, όπου, αν και τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν το Σαββατοκύριακο, το προβάδισμα έχει το ιστορικό Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο (ANC) του Νέλσον Μαντέλα.

Με σχεδόν το ένα πέμπτο των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, το ANC βρίσκεται με μια σχετική άνεση στην κορυφή, έχοντας συγκεντρώσει το 42,91% των καταμετρημένων ψήφων (18,53%). Δεύτερη ακολουθεί με 25,13% η Δημοκρατική Συμμαχία (DA), ενώ τα υπόλοιπα από τα συνολικά 52 κόμματα που συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, ακολουθούν με πολύ μικρότερα ποσοστά, χαμηλότερα του 10%.

Αν και πρώτο με διαφορά, το κόμμα του προέδρου Σίριλ Ραμαφόσα κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τις προβλέψεις να δείχνουν πως, ύστερα από 30 χρόνια, το ANC δεν χαίρει της αμέριστης υποστήριξης των Νοτιοαφρικανών πολιτών, μιας και το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται στην ανεργία, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε νέα ύψη ρεκόρ, ενώ η φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα