ΑΘΗΝΑ
01:29
|
29.09.2024
Η υπογεννητικότητα στην Ιαπωνία είναι βραδυφλεγής βόμβα μεγατόνων. Ώσπου να σκάσει,η κυβέρνηση επιστρατεύει επιδόματα και εφαρμογές ραντεβού.
Εφαρμογή ραντεβού για κινητά σε Ιαπωνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μοναχικότητα, η έκθεση στην υπερεργασία και η ανάγκη για υλική «επιτυχία» και πλούτο και το νοσηρό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας της ιαπωνικής κοινωνίας εξελίσσεται σε δυσβάσταχτο δημογραφικά «άνθος του κακού». Η γήρανση του πληθυσμού εξελίσσεται σε «γρίφο» για γερούς «λύτες» αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού  Φούμιο Κισίντα να αναζητήσει λύσεις και να αναλάβει δράση.

Δεν ξεκίνησε από τα δύσκολα (που είναι διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στην ιαπωνική κουλτούρα διαβίωσης και του τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος που απαιτεί από τους νέους να δουλεύουν εξαντλητικές υπερωρίες) αλλά από τα εύκολα.

Έδωσε έτσι εντολή για τη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής για κινητά που θα φέρει πιο κοντά τους νέους και τις νέες της χώρας ώστε να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις και γιατί όχι γάμο με σκοπό απογόνους…

Ο Κισίντα σε πρόσφατες δηλώσεις του έκρουσε δυνατά τον κώδωνα κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας που εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να συγκλονίσει τα θεμέλια της ιαπωνικής κοινωνίας τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες.

Ως το 2070 το ποσοστό των γεννήσεων αναμένεται να μειωθεί κατά 30% ενώ φέτος για όγδοη χρονιά μειώθηκε ο αριθμός των γεννήσεων κατά 5,1%. Το Τόκιο, για παράδειγμα, έχει το υψηλότερο ποσοστό ανύπαντρων ανθρώπων άνω των 50 ετών, εκ των οποίων το 32% των ανδρών και το 24% των γυναικών έχει επιλέξει την εργένικη ζωή.

«Η υπογεννητικότητα είναι από τις πιο σοβαρές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα» είπε ο Κισίντα ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για στήριξη της απόκτησης τέκνων στις νέες οικογένειες.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε σημαντική αύξηση κρατικών δαπανών για τη δημιουργία νέων εφαρμογών σε έξυπνα κινητά και υπολογιστές ώστε να προωθήσει τις σχέσεις και τους γάμους, αλλά και αυξήσεις στα επιδόματα γάμου, τέκνων, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ευκολότερη πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, κ.α.

Εφαρμογή ραντεβού με…εκκαθαριστικό εφορίας!

Σε μία από αυτές τις εφαρμογές, η κυβέρνηση στοχεύει στο 70% των ανθρώπων που πιστεύουν πως επιθυμούν το γάμο αλλά ήταν δισταχτικοί ή ντροπαλοί στην αναζήτηση συντρόφου, προσφέροντας το πλαίσιο γνωριμιών.

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώνουν στοιχεία και προσωπικές πληροφορίες (βάρος, ύψος, εκπαίδευση, επάγγελμα ακόμη και…εκκαθαριστικό εφορίας!) με τρόπο αξιόπιστο για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση συντρόφου.

Όπως και να έχει, η κίνηση του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα βρήκε μιμητές και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων με πρώτο εκείνο της πρωτεύουσας, Τόκιο, να ανακοινώνει την δημιουργία δικής του εφαρμογής ραντεβού για κινητά τηλέφωνα μέσα στις επόμενες βδομάδες, που αφενός θα πιστοποιεί πως οι υποψήφιοι είναι ανύπαντροι (βάση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου) και αφετέρου θα απαιτεί εκκαθαριστικό εφορίας για την πιστοποίηση των ετήσιων αποδοχών των…υποψηφίων!

Οι απεγνωσμένες κινήσεις καταφυγής στην τεχνολογία στο όνομα καταπολέμησης της υπογεννητικότητας προκάλεσαν τις επιδοκιμασίες του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ που έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών και της στήριξής τους θεωρώντας πως ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνά και φθίνει (παρότι φθάνει τα 8 δις.)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα