ΑΘΗΝΑ
01:29
|
29.09.2024
Η παρουσία τους «δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή» και είναι απολύτως σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες, τονίζει η Αβάνα.
Η φρεγάτα Admiral Gorshkov
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα ρωσικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, θα φτάσουν στην Κούβα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν, χθες Πέμπτη, αξιωματούχοι της χώρας της Καραϊβικής, υπενθυμίζοντας τις ιστορικά φιλικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αβάνας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας, τα τέσσερα πλοία θα βρίσκονται στην Αβάνα μεταξύ 12 και 17 Ιουνίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι κανένα από αυτά δεν θα φέρει πυρηνικά όπλα και ότι η παρουσία τους «δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή» και είναι απολύτως σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες.

Τα τέσσερα ρωσικά πλοία που θα επισκεφθούν την Αβάνα είναι η φρεγάτα Gorshkov, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan, το πετρελαιοφόρο Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ρώσοι ναυτικοί θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει επισκέψεις στον διοικητή του κουβανικού ναυτικού και τον κυβερνήτη της Αβάνας. Θα επισκεφθούν επίσης μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος», ανέφερε ο κουβανικός στρατός.

Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί ρωσικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη που αναμένεται να φτάσουν στην Καραϊβική για στρατιωτική άσκηση. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή είναι αξιοσημείωτη αλλά όχι ανησυχητική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα