ΑΘΗΝΑ
15:26
|
28.09.2024
Η Συνέλευση της κατάληψης απεύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8.00μ.μ., για στήριξη στην κατάληψη του Εξωστρεφή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο υπό κατάληψη κτήριο του δήμου Αθηναίων στο Λόφο του Στρέφη, όπου φιλοξενούταν το αυτοοργανωμένο στέκι «Εξωστρεφής», εισέβαλε τα ξημερώματα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας στην εκκένωσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Αστυνομίας,  κατά την εκκένωση εντοπίστηκαν και και κατασχέθηκαν δύο κράνη και πανό, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς αφαιρέθηκαν και 174,35 ευρώ, τα οποία θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης κτιρίου του Δήμου Αθηναίων, στο Λόφο Στρέφη.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -2- κράνη και πανό, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και το ποσό των -174,35- ευρώ, που θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο χώρος αποδόθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ενώ το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Κάλεσμα στήριξης στις 8.00 μ.μ.

Από μεριάς της, ανακοίνωση σχετικά με την αστυνομική επέμβαση εξέδωσε η Συνέλευση της κατάληψης «Εξωστρεφής», καταγγέλλοντας κλοπή αντικειμένων αλλά και χρημάτων από το κουτί οικονομικής ενίσχυσης του στεκιού, από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ..

Η συνέλευση καλεί σε συγκέντρωση στήριξης της πρωτοβουλίας, σήμερα Πέμπτη, στις 8.00 το απόγευμα, στο σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το πρωί της Πέμπτης 13/6 οι γνωστοί τυχοδιώκτες συμμορίτες της ΕΛΑΣ μπούκαραν χώρο της κατάληψης του Εξωστρεφή. Εκεί έκλεψαν λεφτά από το κουτί οικονομικής ενίσχυσης (το οποίο είχε πάνω από 300 ευρώ) και άλλα αντικείμενα που δεν αναφέρθηκαν καν στην αναφορά τους. Πήρανε επίσης αποτυπώματα και έκαναν καταστροφές στο χώρο.

Ο εξωστρεφής αφέθηκε ανοιχτός και είναι κανονικά προσβάσιμος.

Καλούμε κόσμο σήμερα στις 8μμ να στηρίξει την κατάληψη του Εξωστρεφή.

Ξεφτίλες, φασίστες, μπάτσοι η θέση σας είναι εκεί που αφήσατε την πινακίδα (φωτό)

Βλάκες μπήκατε και βλάκες φύγατε.

Τα λέμε στους δρόμους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα