ΑΘΗΝΑ
23:37
|
21.09.2024
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Μπανγκόκ για ένα ακόμη Σάββατο, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Μπανγκόκ για ένα ακόμη Σάββατο τους τελευταίους μήνες, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού αλλά και μεταρρυθμίσεις στην ισχυρή μοναρχία της Ταϊλάνδης.

Περίπου 2.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο της Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και παίζοντας τραγούδια που κοροϊδεύουν την κυβέρνηση.

Η αστυνομία είπε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει βία για να καταστείλει τους διαδηλωτές και ανέπτυξε 5.100 αστυνομικούς για να διατηρήσει την τάξη.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, χιλιάδες φιλοβασιλικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φορώντας κίτρινα μπλουζάκια και πουκάμισα και κυματίζοντας ταϊλανδέζικες σημαίες καθώς περίμεναν να υποδεχτούν τον βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος αναμενόταν να παραστεί σε μια τοπική εκδήλωση.

Αν και ξεκίνησαν τον Ιούλιο με κύρια αιτήματα την απομάκρυνση του πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη της στρατιωτικής χούντας, Πραγιούτ Τσαν-Οτσα, και τη διεξαγωγή εκλογών οι διαδηλώσεις έσπασαν το tabboo της κριτικής στον θεσμό της μοναρχίας, απευθύνοντας έκκληση στον μονάρχη για διάλογο στην κατεύθυνση του περιορισμού των βασιλικών εξουσιών.

Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απωθήθηκαν από κανόνια νερού, όταν βάδισαν προς το Μεγάλο Παλάτι για να απαιτήσουν περιορισμούς στην εξουσία της μοναρχίας. Την ίδια στιγμή και μόλις δυο χιλιόμετρα μακριά φιλοβασιλικοί διοργάνωσαν συγκέντρωση στήριξης του βασιλιά.

Πηγές: The Star

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα