ΑΘΗΝΑ
06:02
|
20.09.2024
Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών λέει ο πρόεδρος της χώρας.
Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις κράτησαν σχεδόν δυο ώρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μετά από την μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε σειρά εκρήξεων, αργά το βράδυ της Τρίτης, σε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Εν Ντιαμένα.

Ο πρόεδρος της χώρας Μαχαμάτ Ίντρις Ντέμπι Ίτνο είπε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά, χωρίς να δώσει ακριβή στοιχεία. «Ειρήνη στις ψυχές των θυμάτων, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που πενθούν και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε στο Facebook, υποσχόμενος την άμεση διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

Κάτοικος περιοχής κοντά στην αποθήκη που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο και μία βάση γαλλικών στρατευμάτων, είπε ότι είδε τρεις τραυματίες στο δρόμο και δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μηχανάκια.

Ένας άλλος κάτοικος είπε ότι ο γείτονάς του, ένας καταστηματάρχης, σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από οβίδα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι δημοσίευσαν εικόνες βλημάτων πυροβολικού που είχαν πέσει σε κοντινά σπίτια.

Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις κράτησαν σχεδόν δυο ώρες, προτού σταματήσουν περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Κοκκινωπός καπνός υψωνόταν στον ουρανό, ορατός από χιλιόμετρα μακριά, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα