ΑΘΗΝΑ
12:20
|
28.09.2024
Σύμφωνα με την αστυνομία, 3 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου.
Καμμένο Τέσλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική αστυνομία διερευνά πιθανό εμπρησμό την Τρίτη, μετά την πυρπόληση αρκετών αυτοκινήτων Tesla στο κέντρο του Βερολίνου.

«Χθες το βράδυ, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε διάφορα αυτοκίνητα στην περιοχή Mitte», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Βερολίνου, προσθέτοντας ότι και τα τρία αυτοκίνητα ήταν οχήματα Tesla που ήταν σταθμευμένα σε διαφορετικούς δρόμους.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές λίγο μετά την άφιξή τους και κανείς δεν τραυματίστηκε, αναφέρεται.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια γειτονιά, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού, της BND.

Ήταν η τελευταία από μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο οχήματα Tesla στη Γερμανία, αφότου μια ακροαριστερή ομάδα απείλησε τον Φεβρουάριο να βάλει στο στόχαστρο αυτοκίνητα και σταθμούς φόρτισης Tesla.

Μια δήλωση της ομάδας υποστήριξε ότι η Tesla έχει γίνει σύμβολο του «πράσινου καπιταλισμού» και κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ότι συμμετέχει σε διάφορα στρατιωτικά προγράμματα και ότι εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους της, αναγκάζοντάς τους να εργάζονται υπό ακραίες συνθήκες.

Όπως αναφέρει το κείμενο:

Η Tesla θέλει να επεκτείνει περαιτέρω το εργοστάσιο Gigafactory στο Grunheide κοντά στο Βερολίνο. Θέλουμε να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό!

Το Gigafactory έγινε γνωστό για τις ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης. Επιπλέον, το εργοστάσιο ρυπαίνει τα υπόγεια ύδατα και χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες του ήδη σπάνιου πόρου για τα προϊόντα του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα