ΑΘΗΝΑ
17:31
|
28.09.2024
Το λειτουργικό, κατασκευαστικό κόστος αυξήθηκε λόγω του υψηλού πληθωρισμού τα τελευταία 2 χρόνια, λέει ο οίκος αξιολόγησης.
Οίκος αξιολόγησης Fitch
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα νέα ενεργειακά έργα στη Βόρεια Αμερική διατρέχουν κίνδυνο, καθώς ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις, εάν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε την Παρασκευή η Fitch Ratings.

«Η αυξημένη ομοσπονδιακή στήριξη έναντι ενός περιβάλλοντος υψηλότερων επιτοκίων παραμένει καθοριστική για τη διαμόρφωση της κατεύθυνσης των ενεργειακών υποδομών της Βόρειας Αμερικής το 2024», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεση για τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στα μέσα του έτους.

Τα αυξημένα επιτόκια και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα περιορίσουν την ανάπτυξη νέων ενεργειακών έργων και θα μπορούσαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στις επιδόσεις των υφιστάμενων έργων, ανέφερε.

Το λειτουργικό και κατασκευαστικό κόστος των ενεργειακών έργων έχει αυξηθεί λόγω του υψηλού πληθωριστικού περιβάλλοντος τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό έχει δημιουργήσει συμφόρηση στην παγκόσμια και περιφερειακή αλυσίδα εφοδιασμού και υψηλότερο ανταγωνισμό για βασικά εξαρτήματα και εξοπλισμό.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη και η ανάπτυξη κέντρων δεδομένων οδηγούν επίσης σε υψηλότερη ζήτηση ενέργειας, σύμφωνα με τη Fitch. μπορεί να προκαλέσει βραδύτερη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια σε ορισμένες περιοχές και να αυξήσει την εξάρτηση από τα υπάρχοντα ορυκτά καύσιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα