ΑΘΗΝΑ
18:41
|
20.09.2024
Αυτό που θα μπορούσε να είναι προσωρινή διαφυγή για τους Ισραηλινούς έχει μετατραπεί σε μόνιμη μετανάστευση, λέει η έκθεση.
Ισραηλινός μετανάστης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί εγκατέλειψαν τη χώρα και δεν επέστρεψαν κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του πολέμου, ανέφεραν οι Ισραηλινές κρατικές αρχές και συγκεκριμένα η Αρχή Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα στοιχεία της Αρχής δείχνουν ότι ο αριθμός των Ισραηλινών που εγκατέλειψαν τη χώρα από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είναι περίπου 550.000 – περισσότεροι από εκείνους που επέστρεψαν μέχρι το Πάσχα φέτος τον Απρίλιο.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να ήταν μια προσωρινή διαφυγή των Ισραηλινών κατά τη διάρκεια του πολέμου ή τεχνικές δυσκολίες στην επιστροφή τους έχει πλέον μετατραπεί σε μια μόνιμη τάση, ή μόνιμη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, τον Απρίλιο, ο πληθυσμός του Ισραήλ ανερχόταν σε 9,9 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, 400.000 Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 20.000 Σύρων στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν διπλή υπηκοότητα, καθώς κατέχουν τουλάχιστον μία άλλη υπηκοότητα παράλληλα με την ισραηλινή τους υπηκοότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα