ΑΘΗΝΑ
20:15
|
28.09.2024
Οι αξιωματούχοι της χώρας πιστεύουν ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ ρωσικών εταιριών και μυστικών υπηρεσιών.
Kaspersky Lab
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δανία προέτρεψε την Κυριακή τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες να μην χρησιμοποιούν προγράμματα προστασίας από ιούς που αναπτύχθηκαν από τη ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (CFSC), το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας της Δανίας, κάλεσε τις εταιρείες να είναι προσεκτικές στην εγκατάσταση ρωσικών προϊόντων προστασίας από ιούς.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, Mark Fiedel:

Η καλή συμβουλή είναι να πάρετε μια κριτική στάση σχετικά με το αν η Kaspersky θα πρέπει να είναι αυτή που θα σας παραδώσει το προϊόν προστασίας από ιούς. Ειδικά αν λειτουργείτε με πράγματα που θα προτιμούσατε να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Ο Fiedel πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο για τις ρωσικές εταιρείες να αρνηθούν εάν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ζητήσουν συνεργασία ασφαλείας για την πρόσβαση στα έγγραφα της Δανίας.

Συγκεκριμένα είπε:

Έχουμε πολλές πληροφορίες στις οποίες πιστεύουμε ότι θα ήταν πραγματικά πολύ κακό αν ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, είχαν πρόσβαση σε αυτές. Ένα προϊόν προστασίας από ιούς που από τη φύση του έχει πρόσβαση στο δίκτυό μας και στα συστήματά μας, δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο από μια ρωσική εταιρεία.

Η δήλωση έγινε με φόντο την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την απαγόρευση της πώλησης λογισμικού antivirus από τη ρωσική Kaspersky Lab.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιουλίου, μετά την οποία η Kaspersky δεν θα μπορεί πλέον να διαθέτει τα προϊόντα της στην αμερικανική αγορά του κυβερνοχώρου.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία συνέστησε την αντικατάσταση των ρωσικών προγραμμάτων antivirus με άλλες επιλογές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Χιλή: Αστρονόμοι παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα