ΑΘΗΝΑ
20:32
|
06.10.2024
Ήδη, σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ οι κυβερνήτες ανακοινώνουν νέα, αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις τελευταίες ώρες τα 11εκατομμύρια – μόνο την προηγούμενη εβδομάδα μολύνθηκαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ήδη, σε αρκετές πολιτείες οι κυβερνήτες ανακοινώνουν νέα, αυστηρότερα μέτρα, την ώρα που οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για τον εορτασμό της μέρας των Ευχαριστιών.

Στο Μίσιγκαν έκλεισαν όλα τα σχολεία εκτός τα Δημοτικά, τα εστιατόρα θα λειτουργούν μόνο για delivery και take away, ενώ ανεστάλησαν και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η Δημοκρατική κυβερνήτρια, Γκρέτσεν Ουίτμερ, χαρακτήρισε την κατάσταση στην πολιτεία της “οριακή” λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας σε δραματικό τόνο ότι “βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα”.

Νέα αυστηρά μέτρα, με άμεση ισχύ και διάρκεια ενός μήνα, επιβλήθηκαν και στην Ουάσιγκτον, ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα Τέξας και Καλιφόρνια έχουν ανεβάσει το επίπεδο του συναγερμού στο πορτοκαλί. Σε αυστηροποίηση των μέτρων έχουν προχωρήσει πλέον και Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, όπως ο Νταγκ Μπέργκουμ στη Βόρεια Ντακότα.

Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων στη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 22.778 νέα κρούσματα, τα 6.360 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στη Μόσχα. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ για ημερήσιο απολογσιμό και ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα στο 1.948.603.

Σημαντική αύξηση και στους θανάτους, με 303 ανθρώπους να καταλήγουν λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, ο επίσημος αριθμός των νεκρών του κορονοϊού στη Ρωσία είναι 33.489.

Σε αυτοαπομόνωση ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε νοσήσει με Covid-19 την περασμένη άνοιξη, μπήκε ξανά σε αυτοαπομόνωση, αφού ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το τάιμινγκ είναι ιδιαιτέρως κακό για τον Τζόνσον, καθώς αυτήν την εβδομάδα αναμένονται σημαντικές κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά την αποπομπή του συμβούλου του Πίτερ Κάμινγκς και την παραίτηση στελεχών του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

Καλά νέα στις Φιλιππίνες

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε χθες 1.738 νέα κρούσματα και επτά θανάτους, τους λιγότερους που έχουν καταγραφεί σε 24ωρη βάση εδώ και τρεις μήνες.

Συνολικά στην ασιατική χώρα έχουν καταγραφεί 409.574 μολύνσεις και 7.839 θάνατοι από την Covid-19. Παρά τη σταθερή βελτίωση της καμπύλης, η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα υπάρξει άμεσα χαλάρωση των μέτρων.

Καλύτερα νέα από την Κίνα

Στη δική της, Covid-free, φούσκα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Κίνα, η οικονομία της οποίας δείχνει να συνέρχεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Μετά την επιτυχημένη στρατηγική κατά της πανδημίας, που έχει σχεδόν εκμηδενίσει τα κρούσματα και μετά τα πρώτα θετικά δείγματα στους δείκτες της μακροοινομίας, το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ότι τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση 4.3% στις δαπάνες των καταναλωτών για την αγορά ρούχων και ειδών που δεν λογίζονται πρώτης ανάγκης σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα