ΑΘΗΝΑ
12:39
|
06.10.2024
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ηφαιστειακή τέφρα καλύφθηκαν οι δρόμοι του κέντρου της πόλης Κατάνια της Σικελίας, με τα δύο ενεργά ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι να αναβλύζουν λάβα, αναγκάζοντας τις αρχές να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού.

Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη, καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη τέφρα, ενώ το γειτονικό αεροδρόμιο ήταν κλειστό.

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την κόκκινη προειδοποίηση για το Στρόμπολι, το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης, για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Παράλληλα, οι αρχές ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία του αεροδρομίου της Κατάνια, για λόγους ασφαλείας. «Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Κατάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η λειτουργία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15.00, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Το Καζακστάν ψηφίζει για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα