ΑΘΗΝΑ
18:04
|
27.04.2024
"Για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές" τόνισε η ΠτΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη διαμάχη που πυροδότησε η πρωτοφανής απόφαση Χρυσοχοϊδη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την υπογραφή του κειμένου κατά της αντισυνταγματικής απαγόρευσης των συναθροίσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συνυπογράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 αλλά και από εκατοντάδες εκπροσώπους συνδικάτων συνδικάτων και μαζικών φορέων, νομικών, δημοσιογράφων, βουλευτών και απλών πολιτών.

Για την ιστορία, καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν: στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της ΠτΔ:

“Συναντήθηκα με αντιπροσωπεία των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και του ΣΦΕΑ, η οποία μου επέδωσε ψήφισμα με αντικείμενο την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων”, δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

“Για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί. Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου” κατέληξε η Πρέοδρος της Δημοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα