ΑΘΗΝΑ
07:20
|
05.10.2024
Ο εκπρόσωπος τύπου των Σαράγια αλ-Κουντς δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση μπορεί να διατηρήσει έναν μακροπρόθεσμο πόλεμο φθοράς.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, της στρατιωτικής πτέρυγας του Παλαιστινιακού Κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, Αμπού Χάμζα, δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Al Mayadeen:

Η μάχη με αυτόν τον εχθρό είναι άνιση σε όλα τα επίπεδα, καθώς υποστηρίζεται από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου, που εξαπέλυσε το χέρι του για να σκοτώσει και να καταστρέψει, μη λυπούμενος τίποτα, ούτε δέντρα, ούτε πέτρες, ούτε ανθρώπους.

Η απάντηση του εκπροσώπου ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το πώς η στρατηγική του ανταρτοπόλεμου, που υιοθέτησε η Αντίσταση, της επέτρεψε να νικήσει τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Ο Αμπού Χάμζα εξήγησε τις διαφορές μεταξύ της Αντίστασης και των δυνάμεων κατοχής. Τόνισε:

Εμείς ως Αντίσταση, από την άλλη πλευρά, διαθέτουμε μικρό μόνο εξοπλισμό και αριθμούς, αλλά τα ηθικά και ιδεολογικά στοιχεία που διαθέτει η Αντίσταση της παρείχαν κίνητρα και πνευματική υποστήριξη που της επέτρεψαν να αντέξει να πολεμήσει τον εχθρό της με απαράμιλλη ψυχραιμία και θάρρος.

Τόνισε ακόμη ότι:

Η Αντίσταση κατέρριψε τους υπολογισμούς του εχθρού και τον εμπόδισε να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους του, εμποδίζοντάς τον να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο ή σημείο χωρίς τα οχήματα και οι στρατιώτες του να δέχονται επίθεση.

Ο Αμπού Χάμζα επισήμανε ότι η Αντίσταση διεξάγει «σύνθετο αντάρτικο πόλεων, ένα είδος πολέμου για το οποίο έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί, προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και τους πόρους της».

Ο εκπρόσωπος εξηγεί:

Οι μαχητές της Αντίστασης προσαρμόστηκαν στη γεωγραφία της Γάζας, με τα σοκάκια και τις σήραγγές της, έτσι ώστε να κινητοποιήσουν ό,τι βρίσκεται πάνω και κάτω από το έδαφος για να επιτύχουν τους στόχους τους, επιτιθέμενοι εξ επαφής.

Τονίζει ότι:

Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα με κάθε στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, η οποία αιφνιδίασε τον εχθρό, μπερδεύοντας τους υπολογισμούς του και κάνοντάς τον ανήμπορο μπροστά σε μια αόρατη αντίσταση που τον φτάνει, τον χτυπά και αποσύρεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμπού Χάμζα διακήρυξε επίσης ότι «η νίκη επί του εχθρού έρχεται και πραγματοποιείται, Θεού θέλοντος, και οι δείκτες της είναι απτοί και αυξάνονται μέρα με τη μέρα σε κάθε αντιπαράθεση που έχει συμβεί ή θα συμβεί».

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις είναι ενωμένες

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένα βασικό σημείο που συζητήθηκε ήταν αν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα διεξάγονται κατόπιν συμφωνίας με όλες τις άλλες οργανώσεις ή αν η στρατιωτική ηγεσία λειτουργεί χωριστά από τον πολιτικό συντονισμό.

Υπό το πρίσμα αυτής της ερώτησης, ο Abu Hamza εξήγησε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα έχουν πολύπλοκο και ιδιαίτερο χαρακτήρα και ο ανοικτός συντονισμός μεταξύ των φατριών σε κεντρικό επίπεδο είναι δύσκολος».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι:

Ο συντονισμός μεταξύ των οργανώσεων σε ορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις βασίζεται στις ανάγκες του πεδίου της μάχης και στο γεωγραφικό έδαφος όπου οι μαχητές υπερασπίζονται την προέλαση του εχθρού.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι:

η σχέση μεταξύ των μαχητών των διαφόρων παρατάξεων, ιδίως μεταξύ των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς και των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, είναι ισχυρή, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Εξήγησε ότι «αυτό υπαγορεύεται από το πεδίο της μάχης και προσαρμόζεται από τους μαχητές, με πλήρη υποστήριξη και ενθάρρυνση από την ηγεσία τους».

Η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα

Η τρίτη ερώτηση αφορούσε το κατά πόσον το Ισραήλ θα συμφωνούσε με τους προηγουμένως αποδεκτούς όρους με τη μεσολάβηση άλλων ή αν η κατάσταση θα άλλαζε ανάλογα με τη συνεχιζόμενη ισραηλινή εισβολή στη Ράφα.

Ο Αμπού Χαμζά δήλωσε ότι «η συνέχιση του πολέμου διασφαλίζει το μέλλον τους στην εξουσία, τους κρατά μακριά από δίκες και τους κρατά μακριά από τους φόβους της κατάρρευσης της κυβέρνησης και της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».

Συγκεκριμένα είπε:

Αυτοί οι διεφθαρμένοι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τον στρατό ή τον λαό, επειδή βλέπουν από ψηλά τους ανθρώπους που βρίσκονται από κάτω τους.

Ο Αμπού Χάμζα πιστεύει ότι:

Οποιαδήποτε συμφωνία που τους φέρνει πιο κοντά σε αυτούς τους φόβους δεν θα γίνει αποδεκτή, και αυτό που θα αναγκάσει αυτή τη διεφθαρμένη κυβέρνηση να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία, σύμφωνα με όσα βλέπουμε, είναι όταν ο στρατός τους φτάσει σε ένα επίπεδο που του επιβάλλει την αδυναμία να συνεχίσει τον πόλεμο και την αδυναμία να αντέξει περισσότερες απώλειες χωρίς κανένα πολιτικό όφελος, τότε για κάθε περιστατικό θα μιλάμε.

Όσον αφορά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Ράφα, ο Αμπού Χάμζα δήλωσε στο Al Mayadeen: «Είναι μια ειλημμένη απόφαση, και πηγαίνει σύμφωνα με τα ισραηλινά στρατιωτικά τους σχέδια που το μόνο που θα τους φέρουν είναι μεγαλύτερη ήττα».

Οι επόμενες ημέρες θα έχουν τον τελικό λόγο

Απαντώντας στους στρατιωτικούς παρατηρητές που αναφέρουν αυξημένες επιχειρήσεις του κατοχικού στρατού στη Γάζα για την εξάντληση των πυρομαχικών της αντίστασης, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Παλαιστινιακή Αντίσταση αντιμετωπίζει τον εχθρό τώρα στη Γάζα σαν κατακτητή της γης μας», προσθέτοντας ότι

αυτό που σκέφτεται και υπολογίζει ο εχθρός σχετικά με τα πυρομαχικά της αντίστασης δεν έχει καμία αξία, καθώς έχει δοκιμάσει τη Γάζα και στο παρελθόν και οι ηγέτες της που χαρακτηρίζονταν από μεγάλες στρατιωτικές ικανότητες, όπως ο Νταγιάν, ο Ραμπίν και ο Σαρόν, την δοκίμασαν [τη Γάζα] και αποχώρησαν.

Ο Αμπού Χάμζα εξήγησε ότι «η Γάζα δεν ήταν τόσο ισχυρή στρατιωτικά στην εποχή τους όσο είναι τώρα, και δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος της Γάζας για να μιλήσουμε, καθώς όλα είναι διαφορετικά τώρα».

Όταν περιγράφουμε τον εχθρό μας ως κατακτητή, σημαίνει ότι θα τον πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σφαίρα. Ο εχθρός γνωρίζει ότι πολεμώντας για χρόνια στη Γάζα δεν θα πετύχει τους στόχους του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι «τα πυρομαχικά που διαθέτει η αντίσταση είναι δύσκολο να μετρηθούν από την άποψη του εξοπλισμού και των τύπων», επιβεβαιώνοντας ότι «η δημιουργική ικανότητα κατασκευής υπό τις πιο ακραίες συνθήκες εξακολουθεί να υπάρχει».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Αμπού Χάμζα τόνισε επίσης ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες του εχθρού μας». Τόνισε ότι η Αντίσταση

το λαμβάνει αυτό υπόψη στη μάχη της μαζί τους, και ομοίως, δεν πρέπει να υποτιμούν τις δυνατότητές μας, καθώς οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την έκβαση της μάχης μεταξύ εμάς και αυτών.

Το Ισραήλ είναι ευπρόσδεκτο στην κόλαση της Γάζας

Όσον αφορά τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι θα επιβάλει στρατιωτική κυριαρχία στη Γάζα μετά την επίθεση, ο Αμπού Χάμζα απάντησε αποφασιστικά, μέσω της Al Mayadeen, λέγοντας ότι «το μέλλον του εχθρού είναι ο θάνατος και αυτή είναι μια επιταγή του Κορανίου στην οποία πιστεύουμε και για την οποία εργαζόμαστε».

Αυτό που ήταν αδύνατο σε προηγούμενες εποχές, σύμφωνα με τον Αμπού Χάμζα, «έχει γίνει τώρα δυνατό και αποδεκτό από τη λογική και τη λογική», θεωρώντας ότι «ο εχθρικός στρατός δεν πείθει πλέον τον λαό του παρέχοντας οποιονδήποτε βαθμό ασφάλειας γι’ αυτόν και για το μέλλον του, οπότε πώς μπορεί να είναι πειστικός στην απόφασή του να κυβερνήσει στρατιωτικά στη Γάζα;».

Ο Αμπού Χάμζα κατέληξε λέγοντας:

Η Γάζα είναι μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη: Αν θέλουν και μπορούν (ενν. οι ισραηλινές δυνάμεις), είναι ευπρόσδεκτες στην κόλαση της Γάζας! Και αν δεν μπορούν, αυτό που λέμε για το αναπόφευκτο της καταστροφής της οντότητάς τους είναι σίγουρο, με την άδεια του Θεού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα