ΑΘΗΝΑ
17:21
|
06.10.2024
Η εθνική μπάσκετ ανδρών επικράτησε με 80-69 με κορυφαίο του αγώνα τον Νικ Καλάθη-MVP στο Προολυμπιακό Τουρνουά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Ομαδικότητα... το πνεύμα της Εθνικής του Σπανούλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαέξι χρόνια μετά το Πεκίνο (2008), η εθνική μπάσκετ των ανδρών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για το μοναδικό εισιτήριο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά που οδηγούσε στο Παρίσι… ή πιο σωστά στη Λιλ, όπου θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ. Απίστευτες οι εκδηλώσεις χαράς των Ελλήνων φιλάθλων στο ΣΕΦ που δεν σταματούσαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (ο Greek Freak δάκρυσε πολλές φορές) και του ομοσπονδιακού τεχνικού, Βασίλη Σπανούλη.  

Νίκη με όπλο την άμυνα και τα τρίποντα

Η αμυντική της προσήλωση και αποτελεσματικότητα, χάρισε στην εθνική τη νίκη, στον τελικό με την Κροατία με 80-69, σε μια βραδιά που η «Χρβάτσκα» είχε τα κορμιά για να μαρκάρει πιο αποτελεσματικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Πρώτα με τα τρίποντα του σέντερ της Ελλάδας Γιώργου Παπαγιάννη (4/5 στο ημίχρονο και 5/8 στο σύνολο) και τον Βασίλη Τολιόπουλο να βγάζει ενέργεια και να βάζει πόντους, και στην 3η περίοδο με τον Νικ Καλάθη (14π., 11 ασ.) να βρίσκει το χέρι του η εθνική προηγήθηκε με +13 (53-66) στο 30ό λεπτό. Και με τον ΜVP αυτού του Προολυμπιακού Τουρνουά, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να ευστοχεί σε τρίποντο στο τέλος για να φθάσει τους 23 πόντους (και 8 ριμπάουντ), το τέσσερα στα τέσσερα στο ΣΕΦ ήταν γεγονός… μαζί και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης.

Σπανούλης: Στο Παρίσι δεν θα πάμε για διακοπές

Ο Βασίλης Σπανούλης, στην πρώτη διοργάνωση ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ενέπνευσε, χωρίς αμφιβολία, τους διεθνείς. Όσα έκανε ο ίδιος μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 στα παρκέ ως παίκτης, αποτελούν τον πρωταρχικό λόγο που οι παίκτες του, τον σέβονται. Είναι… ένας από αυτούς, αφού με τους περισσότερους παίκτες της εθνικής υπήρξε είτε συμπαίκτης είτε αντίπαλος. Και μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε «ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση». Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Κροατίας, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά στο ΣΕΦ ο Σπανούλης έδωσε μία υπόσχεση: «Στο Παρίσι δεν θα πάμε για διακοπές».

Η συμβουλή μου είναι να απολαύσουν τα παιδιά κάθε στιγμή, αλλά δεν πάμε διακοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε για να νικήσουμε και όσο νικάς πιστεύεις περισσότερο σε αυτό που κάνεις. Ό,τι και αν λες, αν δεν παίρνεις νίκες, δεν μπορείς να κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν σε ό,τι έχει στο μυαλό σου. Οι παίκτες είναι οι σταρ, αυτοί παίζουν το παιχνίδι, εμείς σχεδιάζουμε το πλάνο και δίνουμε εντολές. Είμαι ευλογημένος για όλους τους παίκτες μου, γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έρχονται εδώ με διάθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος. Θα πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει, πρόσθεσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον όμιλο την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ισπανία.

Σάββατο 27 Ιουλίου

Αυστραλία-Ισπανία 12:00

Ελλάδα-Καναδάς 22:00

Τρίτη 30 Ιουλίου

Ισπανία-Ελλάδα 12:00

Καναδάς-Αυστραλία 14:30

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Αυστραλία-Ελλάδα 14:30

Καναδάς-Ισπανία 18:15

Στην επόμενη φάση (στα προημιτελικά) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (οι όμιλοι είναι τρεις) και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωπαϊκή βραδιά με θρίαμβο του Ολυμπιακού, ήττα για τον ΠΑΟΚ και ισοπαλία για τον ΠΑΟ

Οπαδοί της Στεάουα Βουκουρεστίου συνελήφθησαν στον Προμαχώνα

Τη νίκη αναζητά ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπόρατς στη Βοσνία

Εντός έδρας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική του Europa League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα