ΑΘΗΝΑ
10:20
|
06.10.2024
Μαζί του στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συμμετάσχει στην 75η επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Το «παρών» στη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα δώσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με θέμα την ασφάλεια, με έμφαση στην ατζέντα «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια» και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον Εορτασμό της 75ης επετείου του ΝΑΤΟ. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς τους ομολόγους του στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. 

Οι βασικές θεματικές ενότητες στην ατζέντα της Συνόδου θα είναι:

-Η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας.
-Η μεγαλύτερη συνεισφορά από ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη δέσμευση για τις αμυντικές επενδύσεις.
-Η επιβεβαίωση της στήριξης στην Ουκρανία.
-Η συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους (όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα).

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον θα έχει σειρά συναντήσεων και ομιλίες ενώ το βράδυ της Τετάρτης (10/7) θα παραστεί  στον Λευκό Οίκο και στο δείπνο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου. Έχει επίσης προσκληθεί από το Council on Foreign Relations και θα έχει συζήτηση με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Την Τετάρτη, στις 11.30 (ώρα Αμερικής), λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, θα έχει δημόσια συζήτηση στο πλαίσιο του NATO Public Forum με την Νάντια Σάντλοου, πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στις 11.15 θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοίγουν οι κάλπες στην Τυνησία, με τον πρόεδρο Σαΐντ να διεκδικεί την επανεκλογή του

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα