ΑΘΗΝΑ
12:34
|
06.10.2024
Οι δύο χώρες «επιδιώκουν να παίξουν υποστηρικτικό ρόλο για μια ειρηνική και σταθερή περιοχή», τόνισε ο Μόντι πριν την αναχώρησή του για τη διήμερη επίσκεψη.
Η επίσκεψη του Μόντι στη Ρωσία θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την ορκωμοσία του για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι της κυβέρνησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πρόκειται να φτάσει στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη, σήμερα Δευτέρα.

Το ταξίδι του Ινδού πρωθυπουργού, που αναμένεται στη Μόσχα μετά το μεσημέρι, αναμένεται θα είναι διήμερο, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο που τονίζει τις «παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών», την περαιτέρω ανάπτυξη των οποίων σκοπεύουν να συζητήσουν οι δύο ηγέτες, παράλληλα με άλλα τρέχοντα ζητήματα της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για μια σημαντική επίσκεψη, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες θα μπορέσουν επίσης να συνομιλήσουν σε ανεπίσημο περιβάλλον, ενώ ο βοηθός του Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ τόνισε ότι το Κρεμλίνο «δίνει κορυφαία προτεραιότητα σε αυτήν την επίσκεψη».

«Ανυπομονώ να επανεξετάσω όλες τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας με τον φίλο μου τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να μοιραστώ απόψεις για διάφορα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα», σημείωσε ο Μόντι σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Μόσχα.

«Η ειδική και προνομιακή στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας έχει προχωρήσει τα τελευταία δέκα χρόνια, μεταξύ άλλων στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και των ανταλλαγών ανθρώπων με ανθρώπους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ινδία και η Ρωσία «επιδιώκουν να παίξουν υποστηρικτικό ρόλο για μια ειρηνική και σταθερή περιοχή».

«Η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα της προνομιακής στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης και το σημαντικότερο στοιχείο της», ανέφερε σε δηλώσεις του προ ημερών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας  Βινάι Κουάτρα, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες και τα υπουργεία Άμυνάς τους βρίσκονται πάντα σε επαφή για θέματα αμυντικής εταιρικής σχέσης.

Ερωτηθείς για τις προμήθειες ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας S-400, στην Ινδία, ο Ινδός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων για αυτό το θέμα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η παράδοση των S-400 είναι ένα από τα στοιχεία της αμυντικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών».

Η επίσκεψη του Μόντι στη Ρωσία θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την ορκωμοσία του για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι της κυβέρνησης. Ο Ινδός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Ρωσία για τελευταία φορά το 2019 όταν ταξίδεψε στο Βλαδιβοστόκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μακρόν ζητά απαγόρευση των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα