ΑΘΗΝΑ
15:22
|
06.10.2024
Τα τρία πτώματα βρέθηκαν κοντά στον ισραηλινό φράχτη στα σύνορα, στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί και με δεμένα τα χέρια βρεθήκαν την Κυριακή τρεις Παλαιστίνιοι, τους οποίους είχε απελευθερώσει την ίδια ημέρα ο ισραηλινός στρατός, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμπντέλ Χαντί Γκαμπαγιέν, θείος ενός εκ των συλληφθέντων, του Καμίλ Γκαμπαγιέν, ανέφερε ότι ξεκίνησε στις 5 το πρωί της Κυριακής (07/07), να αναζητήσει τον ανιψιό του, τον οποίον συνέλαβαν οι ισραηλινές δυνάμεις το Σάββατο (06/07).

«Τον βρήκα στο έδαφος μαζί με τους άλλους δύο. Ήταν χωρίς ρούχα και τα χέρια τους ήταν περασμένες πλαστικές χειροπέδες από τον ισραηλινό στρατό», είπε ο κ. Γκαμπαγιέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στον ισραηλινό φράχτη στα σύνορα την Κυριακή, κοντά στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στη νότια Γάζα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τι συνέβη στους τρεις άνδρες ή τον λόγο της σύλληψής τους. Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου για σχόλιο, αναφορικά με την καταγγελία.

Συνεχίζοντας, ο Αμπντέλ Χαντί Γκαμπαγιέν ανέφερε πως, ένας από τους νεκρούς είχε χάσει το πόδι του, περιγράφοντας το πτώμα του ως «κομματιασμένο», ύστερα από επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, λίγο μετά την απελευθέρωσή τους. Ο ίδιος δήλωσε πως, όταν προσπάθησε να ανακτήσει το διαμελισμένο πόδι του άνδρα, οι Ισραηλινοί «άρχισαν να με πυροβολούν, οπότε σταμάτησα». Αργότερα, κατάφερε να μεταφέρει τα πτώματα των τριών ανδρών με το φορτηγό του στο νοσοκομείο Al-Nasser της Χαν Γιούνις.

Οι τρεις νεκροί -ο Κάμελ Γκαμπάγιεν, ο Μοχάμεντ Αουάντ Ραμαντάν Αμπού Χετζάζι και ο Ραμαντάν Αουάντ Ραμαντάν Αμπού Χετζάζι- είναι μεταξύ των πολλών Παλαιστινίων που συνελήφθησαν το Σάββατο (06/07) και κρατήθηκαν για να ανακριθούν, σύμφωνα με έναν από τους συλληφθέντες, τον Μαχμούντ Αμπού Τάχα.

Ο Αμπού Τάχα σημείωσε ότι έγιναν στόχος πυροβολισμών, λίγη ώρα αφού αφέθηκαν ελεύθεροι. «Φτάσαμε στην οδό Καρκάρ. Δέκα λεπτά αφού βρεθήκαμε εκεί, μας πέταξαν βόμβα. Δόξα τω Θεώ ήμουν μπροστά. Η βόμβα χτύπησε έξι ή επτά ανθρώπους που είχαν συλληφθεί μαζί μας. Δόξα τω Θεώ είμαι ζωντανός», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για τη Γάζα και τον Λίβανο

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα