ΑΘΗΝΑ
15:27
|
06.10.2024
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές, πέραν αυτής των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως η Ευρώπη υιοθετεί την πολιτική των ΗΠΑ, αναφορικά με την Ουκρανία, χωρίς να λάβει υπόψη τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα, σχολίασε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Όρμπαν τόνισε πως «η Κίνα έχει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, ενώ η Αμερική ακολουθεί μια πολεμική πολιτική. Και η Ευρώπη, αντί να ακολουθεί τη δική της στρατηγική προσέγγιση, απλώς αντιγράφει την αμερικανική θέση», ενώ ζήτησε «μια κάπως μεγαλύτερη και πιο διεξοδική συζήτηση για το ποια είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης, ειδικά για την περίοδο που θα ακολουθήσει τις αμερικανικές εκλογές».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ευρώπη θα πρέπει να ακολουθήσει μια «ανεξάρτητη, κυρίαρχη εξωτερική πολιτική», ενώ τόνισε πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Αναφορικά με τα ταξίδια που πραγματοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε Ρωσία, Κίνα και Ουκρανία, ο ίδιος υποστήριξε πως θα δημιουργήσουν έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν στην Ε.Ε. για τις επισκέψεις του.

Ο Όρμπαν εξήγησε ότι ο κύριος λόγος του για να ταξιδέψει στη Μόσχα και το Κίεβο ήταν να σταματήσει «την απώλεια ανθρώπινων ζωών». «Αυτό είναι το πιο σημαντικό ηθικό κίνητρο. Αλλά μαζί με αυτό, υπάρχουν και τα ίδια συμφέροντα της Ευρώπης, γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί [στην Ουκρανία] είναι πολύ κακό για εμάς», συνέχισε ο Όρμπαν, τονίζοντας πως «η ευρωπαϊκή οικονομία και ο ευρωπαϊκός λαός» θα συνεχίσουν να υποφέρουν, όσο διαρκεί ο πόλεμος.

«Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που γνωρίζουν περισσότερα για τη Ρωσία από τους Ούγγρους και, κυρίως, από τον πρωθυπουργό τους. Γνωρίζω τους Ρώσους. Είναι διαφορετικοί από εμάς. Έχουν διαφορετική ιστορία, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικά ένστικτα και αντιλήψεις, μια διαφορετική ιδέα για την ελευθερία και μια διαφορετική κατανόηση της εθνικής κυριαρχίας», σχολίασε ο Όρμπαν, ο οποίος τόνισε ξανά πως δεν θα μπορέσει να υπάρξει «λύση στο πεδίο της μάχης».

«Ας αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ή τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει λύση επί τόπου», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Ακόμα κι αν και οι δύο ηγέτες, που είναι λογικό, είναι μάλλον κατά μιας γρήγορης κατάπαυσης του πυρός, όλοι γενικά γνωρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερο να μην πεθάνουν άλλοι Ρώσοι και Ουκρανοί αύριο το πρωί», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα