ΑΘΗΝΑ
16:27
|
06.10.2024
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, τα περιστατικά εκτέθηκαν στην συνεδρίαση στις 2 Ιουλίου από την συνήγορο του παιδιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας κατά του 15χρονου μαθητή στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας από αστυνομικούς, καταδικάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Με ψήφισμα που εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων αποδέχεται τις καταγγελίες για την κακοποίηση του Βεναζουελάνικης υπηκοότητας μαθητή του Μουσικού Σχολείου Αθηνών από αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, τα περιστατικά εκτέθηκαν στην συνεδρίαση της ίδιας ημέρας από την συνήγορο του παιδιού, ενώ παραβρέθηκε ως μάρτυρας και η υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, η οποία μίλησε για τον χαρακτήρα του μαθητή της Β΄ Γυμνασίου. Στην διάθεση του Συμβουλίου τέθηκε και σχετική καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αναφέρει ότι εκφράζει «την απόλυτη αντίθεσή» του «σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά έναντι ανηλίκων παιδιών και ιδίως μεταναστών, που συχνά αντιμετωπίζουν και τη ρατσιστική βία δυνάμεων καταστολής, με όσους κινδύνους αυτό δημιουργεί για κοινωνικό εκφασισμό».

«Ζητάμε την πλήρη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για όσα καταγγέλλονται ότι έγιναν από αστυνομικούς σε βάρος του 15χρονου και την απόδοση δικαιοσύνης», καταλήγει το ψήφισμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για τη Γάζα και τον Λίβανο

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα