ΑΘΗΝΑ
17:22
|
06.10.2024
Το δικαστήριο αποφάσισε να υποβαθμίσει την κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε παράνομη κατακράτηση, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Την διαβίβαση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός φυλακής οδήγησε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης τους τρεις «αυτόκλητους σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι απήγαγαν και κλείδωσαν σε μεταφορικό τρέιλερ 13 πρόσφυγες και μετανάστες, κατηγορώντας τους για την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ύστερα από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο μέρες, το δικαστήριο αποφάσισε να υποβαθμίσει την βασική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε παράνομη κατακράτηση, η οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς που προέβαλε η υπεράσπιση.

Ακόμη, δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν τελέστηκε με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ τους απάλλαξε για μία σειρά από άλλα πλημμελήματα, όπως έκθεση, διέγερση σε διάπραξη βιαιοπραγιών, παράνομη οπλοφορία κ.ά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δικαστές επέβαλαν συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, σε καθέναν από τους τρεις κατηγορούμενους, και επιπλέον τρεις μήνες στον κατηγορούμενο που τράβηξε το επίμαχο βίντεο, το οποίο προκάλεσε την έρευνα των διωκτικών και δικαστικών Αρχών (για παραβίαση προσωπικών δεδομένων). 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα