ΑΘΗΝΑ
08:20
|
18.10.2024
Για λόγους ασφαλείας, παιδιά μεταφέρθηκαν από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στον Άγιο Ανδρέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης, σε οικόπεδο στην περιοχή Γηροκομείου της Πάτρας, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 18 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι το έργο της κατάσβεσης δεν έχει τελειώσει και πως η φωτιά έχει ήδη περιοριστεί, ενώ αναμένεται να έχει σβήσει σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, εκκενώθηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.

Οι φλόγες κινήθηκαν και προς το Ιδρυμα «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο

Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία άμεσα τόσο στο Καραμανδάνειο όσο και στα άλλα δύο ιδρύματα, καθώς μεταξύ των ασθενών υπήρχαν και πέντε παιδιά που χειρουργήθηκαν σήμερα και η μεταφορά τους απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή.

Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν από το Καραμανδάνειο στον Άγιο Ανδρέα, μιας και, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, η φωτιά έφτασε το προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του Καραμαδάνειου Νοσοκομείου πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη, αναφορικά με την συνέχεια της λειτουργίας του.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφτασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλάβρυτα: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ με μαθητές έπεσε σε χαράδρα

Σεισμός 4,4 βαθμών στην Κεφαλονιά

1ο Πολιτικό Φεστιβάλ του Μέτωπου Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα