ΑΘΗΝΑ
18:13
|
27.04.2024
Τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Στην επικοινωνία τους, σύμφωνα με πηγές, τονίστηκε η ενότητα του Ελληνισμού και εκφράστηκε, η πλήρης στήριξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη σημασία του ρόλου που έχει το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από χθες το απόγευμα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε επτά χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται, ότι εντύπωση έχει προκαλέσει πως κατά την παραμονή του στην Τουρκία ο Μάικ Πομπέο δεν θα συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή άλλους Τούρκους αξιωματούχους, όπως συνέβη κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία οπού και συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ “θα συζητήσει θέματα προώθησης της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία” με τον Πατριάρχη, έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία τον κάλεσε “να ασχοληθεί καλύτερα με την Ισλαμοφοβία, τα εγκλήματα μίσους και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός των ΗΠΑ”. 

Η επίσκεψη Πομπέο στο Φανάρι γίνεται λίγο μετά την πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, να επισκεφθεί την Ουκρανία και σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ορθοδοξία, καθώς ο Κύπρου Χρυσόστομος έχει δημιουργήσει βαθύ χάσμα στην Εκκλησία της Κύπρου, με την ενέργειά του να μνημονεύσει τον Επιφάνιο της Ουκρανίας, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο που άνοιξε το Φανάρι προκαλώντας τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών στην ενότητα της Ορθοδοξίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα