ΑΘΗΝΑ
20:48
|
20.09.2024
Ο Μενέντεζ που τιμήθηκε στην Αθήνα το 2021 με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Τιμής καταδικάστηκε για 16 κατηγορίες διαφθοράς.
Ο Μπομπ Μενέντεζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος κρίθηκε απόψε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης για 16 κατηγορίες διαφθοράς ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Μενέντεζ, που είχε βραβευτεί τον Αύγουστο του 2021 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής για την φιλο-ελληνική στάση του, είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, συνωμοσία για δωροληψία και άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος επ’ ωφελεία ιδίως της Αιγύπτου και του Κατάρ, παρακώλυση της δικαιοσύνης. Κρίθηκε ένοχος επίσης και για την κατηγορία πως ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

Οι ένορκοι διαβουλεύονταν επί τρεις ημέρες προτού ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στη δίκη, η οποία διήρκησε εννέα εβδομάδες.

Ο 70χρονος Μενέντεζ, ήταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. Είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Από την βράβευση του Μενέντεζ στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2021

Η ετυμηγορία αυτή είναι πιθανό να εντείνει τις πιέσεις προς τον Μενέντεζ ώστε να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του παρότι αυτό δεν προβλέπεται από το αμερικανικό Σύνταγμα και τους κανόνες της Γερουσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα