ΑΘΗΝΑ
20:17
|
28.09.2024
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης αρκετών δεκαετιών.
Κρίθηκε ένοχος και για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπισε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ανακοίνωσε χθες Τρίτη, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ στον απόηχο της πρόσφατης καταδίκης του για διαφθορά.

Αντιδρώντας στις πιέσεις των συναδέλφων του Δημοκρατικών, να παραιτηθεί ή να γίνει ο πρώτος πολιτικός που θα αποβληθεί από τη Γερουσία από το 1862, ο γερουσιαστής ο οποίος εκπροσωπούσε το Νιου Τζέρσεϊ στη Γερουσία από το 2006 και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες της Γερουσίας.

«Ενώ σκοπεύω πλήρως να ασκήσω έφεση κατά της ετυμηγορίας των ενόρκων, φτάνοντας μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θέλω η Γερουσία να εμπλακεί σε μια μακρά διαδικασία που θα μειώσει το σημαντικό έργο της», ανέφερε σε επιστολή του στον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ ο οποίος αναμένεται να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

Ο 70χρονος Μπομπ Μενέντεζ κρίθηκε ένοχος στις 16 Ιουλίου από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπισε – μεταξύ άλλων για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, απάτη μέσω εμβάσματος και εκβιασμό – μετά από δίκη διάρκειας εννέα εβδομάδων. Καταδικάστηκαν επίσης δύο συγκατηγορούμενοί του.

Η υπόθεση επικεντρώθηκε σε αυτό που ονόμασαν οι εισαγγελείς σχέδια δωροδοκίας στα οποία ο γερουσιαστής και η σύζυγός του δέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και πληρωμές αυτοκινήτων και στεγαστικών δανείων από τρεις επιχειρηματίες. Σε αντάλλαγμα, ο Μενέντεζ διοχέτευσε δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανική βοήθεια προς την Αίγυπτο και προσπάθησε να επηρεάσει τις ποινικές διώξεις δύο επιχειρηματιών, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα