ΑΘΗΝΑ
05:07
|
21.09.2024
Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις, ο αρχηγός της αστυνομίας διέταξε να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κερασάκι στο όργιο της χθεσινής αστυνομικής καταστολής, της επίθεσης με χημικά και των βίαιων προσαγωγών απέναντι στους διαδηλωτές που θέλησαν να τιμήσουν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν η τιμωρία με πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του ΕΜΠ.

Έπειτα από την γενική κατακραυγή και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε το επεισόδιο, ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, διέταξε να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο στην Μ.Κ., που έκανε “λανθασμένη” χρήση του κωδικού 6 προκειμένου να “αφήσει”, όπως δήλωσε η ίδια, “ένα λουλούδι στην πόρτα του ΕΜΠ και να φύγει”.

“Με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα της βεβαιωθεί το πρόστιμο” γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος στο Open TV.

 Υπεθνθυμίζεται ότι η κ. Μ.Κ., εργάζεται στον ΟΑΕΔ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ΕΜΠ και έστειλε sms με τον κωδικό 6 για να μεταβεί στον χώρο του ιδρύματος και να αφήσει ένα κόκκινο γαρίφαλο όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, πλησιάζοντας στην πύλη του Πολυτεχνείου οι δυνάμεις της αστυνομίας τής ζήτησαν να τους επιδείξει τα έγγραφά της. Εκείνη έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και ένα SMS με τον κωδικό “6” που, όπως είπε, έστειλε ενώ βρισκόταν στο γραφείο για να φτάσει στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα έγγραφα, της απάντησαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση και της βεβαίωσαν το πρόστιμο.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ που ζήτησε ακύρωση του προστίμου και μία δημόσια συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα