ΑΘΗΝΑ
13:34
|
28.04.2024
Με τις κατηγορίες για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια κ.α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται σήμερα το πρωί οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, γιατί έσπασαν την απαγόρευση συναθροίσεων του Χρυσοχοϊδη και προσπάθησαν να φτάσουν στο αμερικανικό προξενείο.

Πρόκειται για έξι άτομα τα οποία παραμένουν υπό κράτηση καθώς εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επιπλέον τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ και για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19, σε έναν ύψους 3.000 ευρώ και στους υπόλοιπους πέντε από 300 ευρώ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία “συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Καρόλου Ντηλ”, όπου “εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ”.

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παγίδευσαν τους διαδηλωτές στην Τσιμισκή με αποτέλεσμα να συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας, προσήγαγαν 28 άτομα και επέβαλλαν 88 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ εις βάρος ισάριθμων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, με τον συνολικό αριθμό των προστίμων, ύψους άνω των 28.000 ευρώ, να φθάνει τα 94 .

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα