ΑΘΗΝΑ
06:25
|
18.10.2024
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως προσέφυγε εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποκαλυφθεί», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Inside Story για τους κοινούς στόχους της ΕΥΠ και του Predator.

«Η δημοσιογραφική έρευνα του Inside Story αποκάλυψε το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ– Predator, που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί να “κουκουλώσει” με σειρά αντιθεσμικών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη. Πήρα όλες τις νομικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έπραξαν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, που υπήρξαν αποδεδειγμένα “στόχοι” και θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους στους πολίτες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως προσέφυγε εκ νέου την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εφόσον η ΕΥΠ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη του 2021, η οποία απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων.

«Αυτή τη φορά ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβω εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής μου», συμπλήρωσε.

«Είναι αδιανόητο μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας να τίθενται τέτοιας σοβαρότητας θέματα πλήρους απαξίωσης των θεσμών, υποβάθμισης του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα