ΑΘΗΝΑ
07:23
|
29.09.2024
Εάν πραγματοποιηθεί, θα είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
O δημοσιογράφος της Wall Street Journal καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης από ρωσικό δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες για μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, διακινούνται τις τελευταίες ώρες από μέσα ενημέρωσης τόσο στη Δύση όσο και στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανταλλαγή έως και 30 κρατουμένων στις δύο χώρες, ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι εκτός από τον δημοσιογράφου που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης από ρωσικό δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας, μπορεί να βρίσκεται ο Ρώσος υπήκοος Αλεξάντερ Βίνικ, του οποίου τα δεδομένα από την ηλεκτρονική βάση των ΗΠΑ έχουν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό που βρίσκεται.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Πολ Γουίλαν, του Αμερικανού πεζοναύτη που κρατείται σε ρωσική φυλακή από το 2018, είπε ότι δεν γνώριζε την τοποθεσία του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. «Υπάρχουν φήμες για πιθανή ανταλλαγή», είπε η δικηγόρος Όλγα Κάρλοβα. «Έστειλα ένα αίτημα στη διοίκηση της αποικίας, αλλά δεν ανταποκρίνονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ένας αριθμός πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία φέρεται να μεταφέρθηκε από τις ποινικές αποικίες όπου κρατούνται. Αυτό έχει προκαλέσει εικασίες ότι μια ανταλλαγή κρατουμένων —με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τη μία πλευρά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Σλοβενία και τη Βρετανία από την άλλη— μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εάν πραγματοποιηθεί, η ανταλλαγή θα είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα