ΑΘΗΝΑ
22:25
|
20.09.2024
Επιχειρούν από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η φωτιά, η οποία βρίσκεται υπό έλεγχο, απείλησε σπίτια.
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλύτερη εικόνα έχει της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά μέσα σε δύο ώρες ελέγχθηκε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.15 και κοντά υπάρχουν κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αρχικά εστάλησαν δυο προειδοποιητικά μηνύματα μέσω στου 112 προς τους κατοίκους της περιοχής. Το πρώτο προτρέπει τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή Μεγάλο Μετόχι Αγ. Μαρίνας και δεύτερο να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ένα νέο τρίτο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν λίγο καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς, εκτός δύο σημείων, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ..

 Τα σημεία όπου δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία είναι στη συμβολή των οδών Καρπάθου-Ιθάκης και Χαραυγής-Σπάρτης. Τέλος, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Αγίου Δημητρίου και Αθηνών-Σουνίου, Αγίου Δημητρίου και Σπάρτης, Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών, καθώς και των οδών Καρπάθου – Ιθάκης, Χαραυγής – Ναυπάκτου και Χαραυγής-Σπάρτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα