ΑΘΗΝΑ
06:01
|
20.09.2024
Ανακοίνωσε πως θα συγκροτηθεί άμεσα μία νέα «εθνική μονάδα καταστολής βίαιης διατάραξης της τάξης» από αστυνομικούς που θα μπορούν να κινούνται γρήγορα.
Από τα πρόσφατα επεισόδια στο Σάουθπορτ μετά το φόνο τριών κοριτσιών από έναν 17χρονο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μία μικρή, ανεγκέφαλη μειονότητα τραμπούκων» είδε πίσω από τις διήμερες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με αστυνομικούς στο Σάουθπορτ της Αγγλίας ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Στάρμερ απηύθυνε έκκληση σε όλους «να δώσουν χώρο στις οικογένειες των θυμάτων» της «αδιανόητης» όπως τη χαρακτήρισε επίθεσης που διέπραξε ένας 17χρονος Βρετανός κατά παιδιών σε σχολή χορού με αποτέλεσμα το θάνατο τριών κοριτσιών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Αναφερόμενος στις συγκρούσεις διαδηλωτών (εκ των οποίων αρκετοί ακροδεξιοί) ο Στάρμερ αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης στο Σάουθπορτ, στο Λονδίνο και αλλού, εκτιμώντας πως πρόκειται για «πράξεις μίας πολύ μικρής, ανεγκέφαλης κοινότητας» και μίας «συμμορίας τραμπούκων».

Διαβεβαίωσε πως σύντομα «θα μπει ένα τέλος» στην εγκληματική βία αυτών των διαδηλώσεων και πως θα συγκροτηθεί άμεσα μία νέα «εθνική μονάδα καταστολής βίαιης διατάραξης της τάξης» από αστυνομικούς που θα μπορούν να κινούνται γρήγορα από κοινότητα σε κοινότητα, όπως κάνουν και τα μέλη των συμμοριών.

Από τα πρόσφατα επεισόδια ακροδεξιών Βρετανών στο Σάουθπορτ

Αποδοκίμασε την στοχοποίηση τεμενών, τις φθορές σε άγαλμα του Τσόρτσιλ αλλά και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς νεαρών στο Κενοτάφιο τονίζοντας πως όλα αυτά δείχνουν καθαρά «τι είναι αυτοί οι τραμπούκοι».

Τα τρία κοριτσάκια θύματα της επίθεσης του 17χρονου

Η υπό συγκρότηση μονάδα της αστυνομίας θα διαθέτει μεταξύ άλλων και «τεχνολογία ταυτοποίησης προσώπων» και έκδοσης διαταγών περιορισμού μετακινήσεων «λόγω εγκληματικής συμπεριφοράς».

Τα επεισόδια τα δύο τελευταία βράδια σε Σάουθπορτ, Λονδίνο και αλλού ξεκίνησαν όταν διαδόθηκε ψευδός πως ο 17χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη σχολή χορού ήταν Σύρος μετανάστης. Στην πραγματικότητα, ο έφηβος δράστης έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ, κατάγεται από τη Ρουάντα και ονομάζεται Axel Rudakubana.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα