ΑΘΗΝΑ
04:49
|
20.09.2024
Ο βιασμός και ο άγριος ξυλοδαρμός του κρατούμενου, έγιναν από τον υποτιθέμενο «πιο ηθικό στρατό του κόσμου», τον IDF.
Δεσμοφύλακες στις φυλακές-κολαστήρια Sde Teiman
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στο εσωτερικό του Ισραήλ αλλά και διεθνώς η αποψινή διαρροή βίντεο που καταγράφηκε μέσα στις φυλακές-κολαστήρια Sde Teiman και καταγράφει τον ομαδικό βιασμό ενός Παλαιστινίου κρατούμενου.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από το ισραηλινό Κανάλι 12 και καταγράφει τους Ισραηλινούς στρατιώτες να παίρνουν έναν αδύναμο κρατούμενο, να τον οδηγούν σε απόμερο μέρος όπου οι κάμερες δεν εστιάζουν καλά, σχηματίζουν γύρω του ένα «τείχος» με τις ασπίδες τους και στη συνέχεια τον βιάζουν ομαδικά.

Το βασανισμένο θύμα τους μεταφέρεται αιμόφυρτο σε νοσοκομείο καθώς αδυνατεί να σταθεί στα πόδια του.

Η φρικτή υπόθεση που αφορά νέο κρούσμα απάνθρωπης βίας στις ισραηλινές φυλακές Sde Teiman προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την απάνθρωπη μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων που μπορεί να συγκριθεί μόνον με τα βασανιστήρια κρατουμένων για τρομοκρατία στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα πριν περίπου 20 χρόνια.

Σήμερα, ο ακροδεξιός βουλευτής Σβι Σουκότ κάλεσε τον στρατιωτικό Γενικό Εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα όχι για τους δράστες του ομαδικού βιασμού του Παλαιστίνιου κρατούμενου αλλά γιατί και από ποιους διέρρευσε το βίντεο-ντοκουμέντο στο Κανάλι 12 σε περίοδο που εξακολουθούν να κρατούνται οι πέντε από τους 10 εμπλεκόμενους  στρατιώτες.

Ο Σβι Σουκότ

Σε επιστολή του προς τον αντιστράτηγο στρατιωτικό Γενικό Εισαγγελέα Γιφάτ Τόμερ-Γερουσαλμί, αναφέρει πως το βίντεο πάρθηκε «από κάμερες ασφαλείας στις φυλακές και φαίνεται να εμφανίζει τον ισχυρισμό της στρατιωτικής εισαγγελίας για την επίθεση στον τρομοκράτη της Χαμάς, ακόμη και εάν το δημοσιοποιημένο ντοκουμέντο δεν εμφανίζεται να επιβεβαιώνει τους σοβαρούς ισχυρισμούς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα