ΑΘΗΝΑ
00:39
|
20.09.2024
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.
Επέστρεψε στην Αθήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης λόγω των πυρκαγιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα, από τα Χανιά όπου βρίσκονταν για τις προγραμματισμένες διακοπές του, λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον Πρωθυπουργό, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα και σήμερα το πρωί 12/8 θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε για τη εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις για την πορεία της πυρκαγιάς και τις ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε απευθείας επικοινωνία με συνεργάτες του, αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που βρισκόταν επί ποδός για τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης και πέρασε το βράδυ στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ παρόντες θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης. Από το Μέγαρο Μαξίμου, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα