ΑΘΗΝΑ
18:12
|
19.09.2024
40 κρούσματα σε όλη τη χώρα. 18.335 ζώα έχουν θανατωθεί.
Μετά τις 19 Αυγούστου θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι και τις 19 Αυγούστου 2024 και για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις και σφαγές ζώων λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων, ενώ έντονη παραμένει η ανησυχία των κτηνοτρόφων για το μέγεθος της καταστροφής.

Η παράταση αποφασίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Δράμας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Καρδίτσας, καθώς και τη συνέχιση καταγραφής νέων κρουσμάτων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Κόρινθο.

Έτσι, απαγορεύεται έως και τις 19/08/2024 όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για πάχυνση, αναπαραγωγή, σφαγή και προς θερινούς βοσκότοπους καθώς και των βοοειδών, που προέρχονται από εκτροφές συνδεδεμένες υγειονομικά με εκτροφές αιγοπροβάτων, είτε στεγάζονται εντός του ίδιου οικοπέδου, είτε στεγάζονται σε διαφορετικό οικόπεδο αλλά χρησιμοποιούν το ίδιο προσωπικό, κοινά οχήματα ή εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε όλη τη χώρα σε 40, ενώ ήδη έχουν θανατωθεί θανάτωση 18.335 αιγοπρόβατα.

Στις 19/08 θα επαναξιολογηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα καθορισθούν στοχευμένες δράσεις για τον έλεγχο και εκρίζωση του νοσήματος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

«Μηδενική ανοχή» στους παραβάτες του ΚΟΚ υπόσχεται η ΕΛΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα