ΑΘΗΝΑ
00:55
|
20.09.2024
Σε περιφερειακό επίπεδο τα πρώτα μέτρα, στην περιοχή που βομβαρδίζεται καθημερινά από τις ουκρανικές δυνάμεις με απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Επίθεση στο Μπέλγκοροντ με έναν νεκρό (φωτογραφία αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε περιφερειακό επίπεδο, κηρύχθηκε η παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, η οποία βομβαρδίζεται εδώ και εβδομάδες σε καθημερινή βάση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο εχθές, Τρίτη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ με 237 οβίδες και 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Μπέλγκοροντ παραμένει εξαιρετικά περίπλοκη και τεταμένη. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τη βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση, με σπίτια να καταστρέφονται και θύματα να σημειώνονται μεταξύ των αμάχων», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντοφ.

«Γι’ αυτό, από σήμερα, ολόκληρη η επικράτεια της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ θα κηρυχτεί περιοχή έκτακτης ανάγκης σε περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό την παροχή πρόσθετης προστασίας και υποστήριξης στον πληθυσμό της», πρόσθεσε τονίζοντας ότι σε επόμενη φάση θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ενισχύονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα στα σύνορα

Παράλληλα, χθες Τρίτη, η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αντιτρομοκρατικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

«Ως αποτέλεσμα της συζήτησης, έχουν προσδιοριστεί καθήκοντα προτεραιότητας για την πρόληψη της τρομοκρατίας, την ελαχιστοποίηση και την εξάλειψη των συνεπειών της ενόψει των αυξανόμενων τρομοκρατικών απειλών. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αντιτρομοκρατικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, συμμετείχε σε συνεδρίαση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα αύξησης της ετοιμότητας των συνοριακών περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα