ΑΘΗΝΑ
01:47
|
20.09.2024
Πάνω από 2.000 αγωγές έχουν κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας από ενάγοντες των οποίων οι αξιώσεις δεν έχουν επιλυθεί διοικητικά.
Η είσοδος του στρατοπέδου Λεζέν στη Βόρεια Καρολίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχουν απευθυνθεί περισσότερες από 546.500 αξιώσεις αποζημίωσης για βλάβες που φέρονται να προκλήθηκαν από τοξικά νερά από τη βάση Λεζέν του Σώματος Πεζοναυτών, ανέφερε την Τετάρτη το Reuters.

Τοξικές χημικές ουσίες ανακαλύφθηκαν αρχικά στην παροχή νερού της βάσης της Βόρειας Καρολίνας το 1982, με αποτέλεσμα περίπου ένα εκατομμύριο να αναπτύξουν καρκίνο των νεφρών και της ουροδόχου κύστης και λευχαιμία μεταξύ 1953 και 1987.

Οι ενάγοντες δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση εάν οι διοικητικές αξιώσεις υποβλήθηκαν έως τις 10 Αυγούστου, την προθεσμία που ορίζεται από τον νόμο Camp Lejeune Justice Act (CLJA) που υπεγράφη πριν από δύο χρόνια.

Οι αξιώσεις αναμένεται είτε να αυξηθούν είτε να μειωθούν κατά «μερικές χιλιάδες» αφού το Ναυτικό αφαιρέσει τις διπλές αξιώσεις, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του «να επιλύσει κάθε έγκυρη αξίωση [στη βάση του νόμου] CLJA όσο το δυνατόν πιο δίκαια και γρήγορα».

Πάνω από 2.000 αγωγές έχουν κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας από ενάγοντες των οποίων οι αξιώσεις δεν έχουν επιλυθεί διοικητικά. Οι πρώτες εκδικάσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος με μόνο περίπου 150 υποθέσεις να έχουν επιλυθεί μέσω της διοικητικής διαδικασίας από τις αρχές Αυγούστου, αποκάλυψε το Πολεμικό Ναυτικό.

Στην περίπτωση που όλες οι διοικητικές αξιώσεις οδηγηθούν σε δίκη, η υπόθεση μπορεί να σηματοδοτήσει τις μεγαλύτερες αξιώσεις αποζημίωσης βλάβης από το σκάνδαλο των ωτοασπίδων της 3M, το οποίο έχει περιγραφεί ως η «μεγαλύτερη πολυπεριφερειακή δίκη» στην ιστορία, ανέφερε το Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα