ΑΘΗΝΑ
14:39
|
20.09.2024
«Ναι στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όχι στα βουνά» είπε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά νησιών, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ρόδου, εξέφρασε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Επισήμανε πως για τις αδειοδοτήσεις δεν ερωτώνται πλέον οι τοπικές κοινωνίες, μέσω της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, καθώς δίνονται κεντρικά από την Αθήνα.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του, ο Χατζημάρκος ανέφερε πως η θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ξεκάθαρη ως προς το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας:

«Ναι στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όχι στα βουνά» είπε.

Σε επόμενο σημείο ανέφερε πως στις δικαστικές μάχες εναντίον των αδειοδοτήσεων αυτών, η Περιφέρεια συμπαρίσταται με δικούς της δικηγόρους. Επεσήμανε ότι όλες οι μάχες (εκτός της περίπτωσης της Τήνου, που το δημοτικό συμβούλιο είχε εισηγηθεί θετικά) έχουν κερδηθεί.

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έρχεται λίγες μέρες μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του χωριού Απόλλωνα Ρόδου για τα σχέδια εγκατάστασής ανεμογεννητριών σε αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, δίπλα σε έκτασή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Οι Ουκρανοί λειτουργούν οιονεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα