ΑΘΗΝΑ
13:43
|
20.09.2024
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή μιας λέμβου στα ανοιχτά της Υεμένης.
Μια βάρκα δεμένη στις ακτές ενός χωριού στην Υεμένη, όπου φτάνουν πρόσφυγες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή μιας λέμβου στα ανοιχτά της Υεμένης την Τρίτη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σύμφωνα με το Reuters.

Το σκάφος μεταναστών, που μετέφερε 25 Αιθίοπες και δύο Υεμενίτες, έπλεε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Ταΐζ της Υεμένης στα νοτιοδυτικά, δήλωσε ο ΔΟΜ.

Τα πτώματα των νεκρών, 11 ανδρών και δύο γυναικών, ανασύρθηκαν κατά μήκος των ακτών του στενού Bab al-Mandab – ενός από τους σημαντικότερους θαλάσσιους δρόμους στον κόσμο για τις παγκόσμιες αποστολές εμπορευμάτων.

Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται με την ελπίδα να εντοπιστούν όσοι εξακολουθούν να αγνοούνται, μεταξύ των οποίων ο Υεμενίτης καπετάνιος και ο βοηθός του, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου.

Τον Ιούλιο, μια βάρκα με τουλάχιστον 45 πρόσφυγες ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών του Ταΐζ της Υεμένης και υπήρχαν μόνο τέσσερις επιζώντες.

Ο ΔΟΜ, ο οποίος καταγράφει έναν κατάλογο μεταναστών που σκοτώνονται ή αγνοούνται σε μεταναστευτικές διαδρομές, έχει καταγράψει 2.082 θανάτους και εξαφανίσεις μεταναστών κατά μήκος της διαδρομής από την Ανατολική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής προς τις χώρες του Κόλπου από το 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα