Αεροπορικοί συναγερμοί ήχησαν σήμερα το πρωί, κυρίως στις βόρειες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις μαζικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας να προειδοποιούν για μεγάλη επίθεση με βαλλιστικά όπλα.
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην Ουκρανία από νέα ρωσικά πλήγματα, την επομένη μιας από τις πιο μεγάλες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή της σύγκρουσης.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Κριβίι Ριχ στην κεντρική Ουκρανία και πέντε τραυματίσθηκαν, γύρω στα μεσάνυχτα όταν πύραυλος έπληξε τετραώροφο ξενοδοχείο, ανακοίνωσαν μέσω Telegram οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης δράσης
Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν επίσης από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους Σαχίντ που κατέστρεψε κατοικίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.
Russian Armed Forces liberate two settlements in Kursk Region
— Pascal Le Corvaisier (@PascalLeCorvai1) August 27, 2024
Two infantry combat vehicles, two armored combat vehicles, and three motor vehicles were also destroyed today in total, Deputy Head of the Main Military Political Department of the Russian Armed Forces Apty Alaudinov… pic.twitter.com/zjxpd9agby
Οι τελευταίες επιθέσεις της Μόσχας, που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, θεωρούνται ως μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της σύγκρουσης μετά τα πρόσφατα εδαφικά κέρδη της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ.
Το μπαράζ περισσότερων από 100 πυραύλων και drones ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε μέχρι το ξημέρωμα σε αυτό που φαινόταν να είναι η μεγαλύτερη επίθεση της Ρωσίας εδώ και εβδομάδες.
BREAKING: Russia hit Ukraine with over 100 missiles, around 100 drones, Zelensky says
— Mega Geopolitics (@MegaGeopolitics) August 26, 2024
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είπε ότι σμήνη ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύτηκαν σε ανατολικές, βόρειες, νότιες και κεντρικές περιοχές ακολουθήθηκαν από βολές πυραύλων.
«Όπως τα περισσότερα προηγούμενα ρωσικά πλήγματα, αυτό ήταν εξίσου άθλιο, στοχεύοντας κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν στόχος – από την περιοχή του Χάρκοβο και το Κίεβο μέχρι την Οδησσό και προς τα δυτικά.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε drones, πυραύλους Κρουζ και υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Κινζάλ σε 15 ουκρανικές περιοχές — περισσότερες από τη μισή χώρα.
Russian Armed Forces liberate two settlements in Kursk Region
— Pascal Le Corvaisier (@PascalLeCorvai1) August 27, 2024
Two infantry combat vehicles, two armored combat vehicles, and three motor vehicles were also destroyed today in total, Deputy Head of the Main Military Political Department of the Russian Armed Forces Apty Alaudinov… pic.twitter.com/zjxpd9agby
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθερώνουν δύο οικισμούς στην περιοχή Κουρσκ
Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε δύο ακόμη οικισμούς στην περιοχή του Κουρσκ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Στρατιωτικού Πολιτικού Τμήματος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο επικεφαλής της Ειδικής Δύναμης Αχμάτ, στρατηγός Άπτι Αλαουντίνοφ.
«Θα ήθελα να ανακοινώσω με χαρά ότι η μονάδα Αρμπάτ εκκαθάρισε την Νιζνίγια Παρόβαγια και τον οικισμό Νετσάεφ», ανέφερε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε έμψυχο υλικό και έχασαν δύο οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.
Στα άλλα μέτωπα, αντιαρματικά πληρώματα μιας ρωσικής αερομεταφερόμενης μονάδας πυροβολικού διέκοψαν την προσγείωση μιας ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης στην ακτή του Κινμπούρν Σπιτ στην περιοχή της Χερσώνας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
