ΑΘΗΝΑ
18:01
|
19.09.2024
Η Ναμίμπια δεν θα είναι «συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη γενοκτονία και την παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης».
H υπουργός Δικαιοσύνης της Ναμίμπια, Ιβόν Ντάουσαμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ναμίμπια εμπόδισε ένα πλοίο για το οποίο είχε πληροφορίες πως ίσως μεταφέρει όπλα με προορισμό το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια της, ανέφερε την Τρίτη 27/8 η κρατική εφημερίδα New Era.

Το πλοίο MV Kathrin ζήτησε άδεια την περασμένη Παρασκευή για να σταματήσει στο λιμάνι του Γουάλβις Μπέι, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο η υπουργός Δικαιοσύνης της Ναμίμπιας, Ιβόν Ντάουσαμπ. Είπε ότι δεν ήταν σαφές από πού απέπλευσε το πλοίο, αλλά το BBC ανέφερε σχετικά ότι είχε αναχωρήσει από το Βιετνάμ και έπρεπε να ελλιμενιστεί στη Ναμίμπια πριν αποπλεύσει βόρεια σε μια ύποπτη διαδρομή προς τη Μεσόγειο μέσω του Στενού του Γιβραλτάρ.

«Μετά τη λήψη αναφορών ότι ένα σκάφος μπορεί να μεταφέρει όπλα που προορίζονται για το Ισραήλ ζήτησα από τις αρμόδιες αρχές να μην επιτρέψουν στο σκάφος MV Kathrin να ελλιμενιστεί στο λιμάνι Γουάλβις Μπέι», είπε η υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόσθεσε ότι η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τη στάση της Ναμίμπιας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, καθώς και με την υποχρέωση του αφρικανικού κράτους «να μην υποστηρίζει ή να μην είναι συνένοχο στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη γενοκτονία και την παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης».

Την περασμένη Κυριακή, η Ντάουσαμπ είπε ότι είχε συμβουλέψει τη Λιμενική Αρχή της Ναμίμπιας να εμποδίσει την είσοδο του MV Kathrin στα ύδατα της χώρας σύμφωνα με τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα