ΑΘΗΝΑ
01:01
|
20.09.2024
«Μου ζητήθηκε να πάω στην ομάδα μετάβασης και να βοηθήσω στην επιλογή των ανθρώπων που θα διευθύνουν την κυβέρνηση», επιβεβαίωσε ο Κένεντι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αγκαλιάζει τον πρώην υποψήφιο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Desert Diamond Arena στις 23 Αυγούστου 2024 στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ όρισε τον μέχρι πρότινος αντίπαλό του, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, και την Τούλσι Γκάμπαρντ, πρώην μέλος των Δημοκρατικών που επίσης τον έχει υποστηρίξει, στη μεταβατική ομάδα που θα βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο να επιλέξει προσωπικό και να αναπτύξει πολιτική εάν εκλεγεί για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Καθώς ο ευρύς συνασπισμός υποστηρικτών του Προέδρου Τραμπ επεκτείνεται πέρα από κομματικές γραμμές, είμαστε περήφανοι που ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ προστέθηκαν στην μεταβατική ομάδα των Τραμπ/Βανς», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Μπράιαν Χιουζ. «Ανυπομονούμε να έχουμε τις ισχυρές φωνές τους στην ομάδα [καθώς] εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το μεγαλείο της Αμερικής».

Ο Κένεντι, ο οποίος αρχικά διεκδίκησε να είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρεία των ΗΠΑ, απέσυρε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του την περασμένη εβδομάδα προς υποστήριξη του Τραμπ.

«Μου ζητήθηκε να πάω στην ομάδα μετάβασης και να βοηθήσω στην επιλογή των ανθρώπων που θα διευθύνουν την κυβέρνηση», είπε ο Κένεντι σε μια συνέντευξη με τον Τάκερ Κάρλσον που δημοσιεύτηκε στο X την Τρίτη.

Η Γκάμπαρντ, πρώην βουλεύτρια από τη Χαβάη που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρική υποψηφιότητα των Δημοκρατικών το 2020 πριν αποχωρήσει από το κόμμα το 2022, υποστήριξε τον Τραμπ τη Δευτέρα, εμφανιζόμενη μαζί του σε εκδήλωση της Ένωσης Εθνοφρουράς στο Ντιτρόιτ.

Η προσχώρηση του Κένεντι στις τάξεις της εκστρατείας του Τραμπ είναι εν μέρει αξιοσημείωτη στο βαθμό που ο Τραμπ και η ομάδα του δυσφήμισαν τον Κένεντι ως «φιλελεύθερο τρελό» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ανεξάρτητου υποψηφίου νωρίτερα φέτος.

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά τις προσθήκες των Κένεντι και Γκάμπαρντ στην ομάδα μετάβασης.

Ο Κένεντι και η Γκάμπαρντ εντάσσονται σε μια μεταβατική ομάδα που περιλαμβάνει επίσης τη Λίντα Μακμάν, την ιδρύτρια και πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της World Wrestling Entertainment που ήταν υπεύθυνη της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ και τον Χάουαρντ Λούτνικ, τον δισεκατομμυριούχο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cantor Fitzgerald, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου America First Policy, μιας συντηρητικής δεξαμενής σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον. Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, γερουσιαστής από το Οχάιο, Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, είναι επίτιμος πρόεδρος, όπως και οι γιοι του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα